ScrollMsg

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε...

Καλώς Ήρθατε

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

Μίσος κατά του χριστιανισμού, το οποίο εκδηλώνεται με προσβολές, διώξεις και βανδαλισμούς

...ΔΙΩΞΕΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ
α) Οι Χριστιανοί είναι οι πιο διωκόμενη από οποιαδήποτε θρησκευτική ομάδα και αντιμετωπίζουν σχεδόν γενοκτονικά επίπεδα καταπίεσης σε ορισμένα μέρη του κόσμου, λέει μια έκθεση που εκπονήθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου. Η έκθεση, που συντάχθηκε από τον αιδεσιμότατο Φίλιπ Μάουντστεφεν, επίσκοπο του Tρούρο και έναν Αγγλικανό ιεραπόστολο, εκτιμά ότι ένας στους τρεις ανθρώπους σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζει κάποια μορφή θρησκευτικής καταπίεσης, βρίσκοντας τους χριστιανούς ως την πιο ευρέως στοχευμένη ομάδα.
β) Σε μία άλλη έκθεση με τίτλο ‘’Διωκόμενοι και ξεχασμένοι’’ της οργάνωσης Aid to the Church in Need, αναφέρεται στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από το 2017 έως το 2019 και τα συμπεράσματά της είναι συγκλονιστικά. Ενώ η διεθνής κοινότητα εκφράζει ανησυχία για τις πρωτοφανείς διώξεις των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή, η έκθεση επισημαίνει ότι ‘’οι κυβερνήσεις στη Δύση και ο ΟΗΕ απέτυχαν να προσφέρουν στους χριστιανούς σε χώρες όπως το Ιράκ και η Συρία την βοήθεια έκτακτης ανάγκης που χρειάστηκε, ώστε να αποτραπεί αυτή η γενοκτονία που είναι σε εξέλιξη’’. Στο Ιράκ, ο αριθμός των χριστιανών μειώθηκε από 1,5 εκατομμύρια πριν από το 2003 σε πολύ κάτω από 150.000 και στη Συρία ο χριστιανικός πληθυσμός μειώθηκε κατά τα δύο τρίτα από τα 2 εκατομμύρια το 2011, όταν ξεκίνησε ο εμφύλιος πόλεμος. ‘’Τρία εκατομμύρια Χριστιανοί αντιμετωπίζουν διώξεις, σε χώρες στις οποίες δυστυχώς υπάρχει η βία κατά της θρησκευτικής ελευθερίας. Οι Χριστιανοί είναι η πιο διωγμένη θρησκευτική ομάδα στον κόσμο. Σε περισσότερες από είκοσι χώρες σε όλο τον κόσμο, με συνολικό πληθυσμό άνω των τεσσάρων δισεκατομμυρίων ανθρώπων το να πιστεύεις στον Θεό σε καθιστά αυτομάτως στόχο και κινδυνεύει η ζωή σου’’, τονίζεται στην έρευνα.
γ) Σύμφωνα με άρθρο στο διαδίκτυο ‘’13 Χριστιανοί δολοφονούνται κάθε μέρα για την πίστη τους’’, το οποίο δημοσιεύτηκε στις 19 Ιανουαρίου 2021, οι πέντε πιο επικίνδυνες χώρες για να ζει ένας χριστιανός είναι : Αφγανιστάν, Βόρεια Κορέα, Λιβύη, Πακιστάν και Σομαλία.
δ) Σύμφωνα μ’ ένα άλλο άρθρο στο διαδίκτυο ‘’Εκεί όπου τα Χριστούγεννα είναι έγκλημα’’, το οποίο δημοσιεύτηκε στις 20.12.2020, ο εορτασμός των Χριστουγέννων στη Βόρεια Κορέα, Σαουδική Αραβία, Σομαλία, Τατζικιστάν και Μπρουνέι απαγορεύεται, και όποιοι χριστιανοί τολμήσουν να τα εορτάσουν, διώκονται.
ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΤΑΦΙΩΝ
Οι βανδαλισμοί κατά χριστιανικών εκκλησιών και νεκροταφείων, δεν γίνονται μόνο από φανατικούς μουσουλμάνους, οι οποίοι σπάζουν σταυρούς, εικόνες και αγάλματα, αλλά και από ομάδες σατανιστών. Σε αμέτρητες εκκλησίες σε όλη τη δυτική Ευρώπη λαμβάνουν χώρα βανδαλισμοί, εμπρησμοί αλλά και αφοδεύσεις. Στη Γαλλία, δύο εκκλησίες δέχονται επίθεση καθημερινά κατά μέσο όρο. Σύμφωνα με το PI-News, έναν γερμανικό ειδησεογραφικό ιστότοπο, 1.063 επιθέσεις σε χριστιανικές εκκλησίες και σύμβολα (σταυρούς, εικόνες, αγάλματα) σημειώθηκαν στη Γαλλία το 2018. Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση κατά 17% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος (2017), που καταγράφηκαν 878 επιθέσεις, πράγμα που σημαίνει ότι η κατάσταση αυτή πάει από το κακό στο χειρότερο.
΄Οσον αφορά την Ελλάδα, ιδιαίτερα αποκαλυπτική είναι η φετινή έκθεση (2019), την οποία προ-λογίζει η υπουργός κα Κεραμέως και υπογράφει ο γενικός γραμματέας κ. Καλαντζής: ‘’Συνολικά, για το έτος 2018 κατεγράφησαν πεντακόσια ενενήντα ένα (591) περιστατικά, εκ των οποίων την Ορθόδοξη Εκκλησία αφορούν πεντακόσια εξήντα τέσσερα (564) περιστατικά (δηλαδή το 95% επί των συνολικών περιστατικών). Τα περιστατικά αυτά, πέραν του ειδικότερου ποινικού τους χαρακτηρισμού, φέρουν χαρακτηριστικά θρησκευτικής μισαλλοδοξίας, συμπεριλαμβανομένου του απροειδοποίητου τρομοκρατικού χτυπήματος της 27ης Δεκεμβρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη, στην Αθήνα’’...