ScrollMsg

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε...

Καλώς Ήρθατε

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

Απολογισμός ΔΣ τέλος 2018- 2020

Αγαπητοί συνάδελφοι,
το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου κατόρθωσε πράγματα προς τις εξής κατευθύνσεις τους τελευταίους 20 μήνες:
α) Τάραξε τα νερά με αποφάσεις & δράσεις πρωτόγνωρες & διαφάνεια.
β) Αποκατέστησε την τρωθείσα ενότητα.
Μεταξύ άλλων:
1) Αναβάθμισε και επέκτεινε τις κύριες εκδηλώσεις του Συλλόγου. Η γιορτή των νέων μητέρων γιορτάστηκε με γεύμα στο Κλίμαξ στο Αρχαίο Θέατρο & στο Posto Publico στο Φρούριο με εξατομικευμένο δώρο (δωροεπιταγή 50 & 70 ευρώ) από το Illusion και τον Κανελλόπουλο. Η σχολική σάκα που προσφέρθηκε στα πρωτάκια επίσης ήταν από τις κορυφαίες της αγοράς. Η γιορτή των μαθητών- φοιτητών γιορτάστηκε τέλη Δεκεμβρίου στο Palladium, επίσης με εξατομικευμένο δώρο, κέρασμα & συμμετοχή εκατοντάδων μελών μας. Τα δώρα διατέθηκαν σε όλους, ανεξαρτήτως προσέλευσης. Θέλουμε να έρθουμε όλοι κοντά και όλοι κοντά στον Σύλλογο.
2) Αυστηροποιήσαμε την διαδικασία (επαν)έκδοσης & θεώρησης βιβλιαρίου, για να προστατεύουμε την έκπτωση στις μετακινήσεις μας & όλα τα δικαιώματά μας. Τηρήσαμε τη νομοθεσία και δεν δεχθήκαμε λχ δήλωση απώλειας 7! βιβλιαρίων: η επιβολή προστίμου ήταν μονόδρομος, αν και έθιξε και ορισμένα έντιμα αλλά “άτυχα” μέλη μας, καθώς δεν μπορούσε να γίνει διάκριση.
3) Ο Σύλλογος καταβάλλει πλήρως το κόστος διάγνωσης & χειρουργείου & νοσηλείας- αν χρειαστεί- για φλεβικές παθήσεις της πολύτεκνης μητέρας- πλέον δε και του πατέρα, σε συνεργασία με την κλινική Animus- Κυανό Σταυρό και τον αγγειοχειρουργό Ιωάννη Τζορμπατζόγλου. Η μητέρα ή ο πατέρας επικοινωνεί απευθείας με τον ιατρό, χωρίς μεσολάβηση Συλλόγου, & δεν επιβαρύνεται καθόλου. Το πρόγραμμα είναι μοναδικό στην Ελλάδα. Λαμβάνουμε την ικανοποίηση των μελών μας, που εξυπηρετούνται άμεσα (μηδενική αναμονή).
4) Ανατέθηκε σε ειδικό πρόσωπο, ερευνήθηκε & δρομολογήθηκε η οικονομική διαχείριση του Ταμείου (ορθή τήρηση βιβλίων). Το ταμείο είναι εύρωστο, επιτρέπει δράσεις: αν και δαπανήσαμε στις άνω δράσεις σοβαρά ποσά, στις αντίστοιχες περιόδους του έτους το ταμείο είναι υψηλότερο. 
5) Ο Σύλλογος για την εξυπηρέτηση & την ενημέρωση της ευρύτερης περιοχής του Τυρνάβου απασχολεί πλέον δύο υπαλλήλους, με πλήρες ωράριο στη Λάρισα & με μερική απασχόληση καθημερινά στο γραφείο μας στον Τύρναβο.
6) Αποκαταστάθηκε η ενότητα με τα μέλη μας εκ Τυρνάβου, που αποτελούν από τα πλέον δυναμικά μέλη του σώματος των Πολυτέκνων. Χειρισμοί άστοχοι είχαν οδηγήσει σε διάσπαση, δημιουργία Συλλόγου Πολυτέκνων Τυρνάβου & στην ανάκληση από τον Δήμο Τυρνάβου της απόφασης παραχώρησης του εκεί γραφείου μας.
Πραγματοποιήσαμε συνεχή διαβήματα για τα δικαιώματά μας και κάναμε πολλές παρεμβάσεις & δημοσιεύσεις σε φλέγοντα κοινωνικά θέματα. Ενημερώνουμε με mail και ατομικά τα μέλη μας.
Έχουμε αποφασίσει και θέλουμε να ολοκληρώσουμε και τα εξής: 
Α. Πλήρες πρόγραμμα διάγνωσης με ψηφιακή τομογραφία & αντιμετώπισης παθήσεων μαστού, που λόγω covid δεν ανακοινώθηκε μέχρι τώρα. 
Περαιτέρω επέκταση προγράμματος υγείας μελών μας.
Β. Δημιουργία θερέτρων σε θάλασσα και βουνό για διακοπές οικογενειών μας. 
Γ. Λύση στέγασης Συλλόγου.
Δ. Αιτήσεις για ενίσχυση της πολύτεκνης οικογένειας σε αρμόδιες αρχές & εταιρείες. 
Ε. Καθημερινότητα πολυτέκνου: “πάσο” (πρόβλημα μετακινήσεων εντός Αθήνας κλπ), ενίσχυση μητέρων, κα.
Δουλεύουμε ως εξής:
ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΑΠΌ ΑΛΛΟΥΣ 
ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΜΑΣ 
Μετά τιμής: Χρήστος Παπαϊωάννου, Λάμπρος Βλιώρας, Αθανάσιος Μπίκας, Δημήτριος Οικονόμου, Χρυσούλα Διάλλα, Ζωή Παπαθεοδώρου- Αναστασίου, Νικόλας Τσιόγιας