ScrollMsg

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε...

Καλώς Ήρθατε

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Πρόγραμμα HELIOS Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης

Αφορά τους Πρόσφυγες: δικαιούχος διεθνούς προστασίας (πρόσφυγας) λαμβάνει 440 ευρώ βοήθημα & 162 ευρώ μηνιαίο επίδομα ενοικίου, με διάρκεια ως 12 μήνες. Οικογένεια 2 ατόμων λαμβάνει βοήθημα 830 ευρώ και μηνιαίο επίδομα ενοικίου 309 ευρώ. Τριμελείς οικογένειες ενισχύονται άπαξ με 980 ευρώ και 396 ευρώ κάθε μήνα για πληρωμή ενοικίου. Οικογένειες 4 με 5 μελών τα αντίστοιχα ποσά είναι 1.172 ευρώ και 504 ευρώ. Οικογένειες με 6 ή περισσότερα μέλη η ενίσχυση διαμορφώνεται σε 1.490 ευρώ βοήθημα και 630 ευρώ επίδομα ενοικίου έως 12 μήνες.
Το πρόγραμμα HELIOS περιλαμβάνει υποχρεωτικά μαθήματα ένταξης σε Εκπαιδευτικά Κέντρα Ένταξης στην ηπειρωτική Ελλάδα και την Κρήτη. Κάθε κύκλος μαθημάτων αποτελείται από 360 ώρες διδασκαλίας για 6 μήνες/ τρεις 3 ώρες μαθήματα την ημέρα/ 5 ημέρες την εβδομάδα. 
Οι δικαιούχοι του προγράμματος επωφελούνται από εργασιακή υποστήριξη, προκειμένου να εξοικειωθούν με την ελληνική αγορά εργασίας και με τους τρόπους αναζήτησης εργασίας και να αποκτήσουν αυξημένη επίγνωση του επαγγελματικού προφίλ τους.
Σχόλιο: οι πρόσφυγες (διωκόμενοι) είναι άξιοι κάθε δυνατής βοήθειας. Ποιοι & πως αναγνωρίζονται ως πρόσφυγες είναι ένα άλλο, τεράστιο για την Ελλάδα, θέμα. Ξεκάθαρα η χώρα μας σύντομα δημογραφικά, με πρώτη και κύρια ευθύνη ημών των Ελλήνων (εκτρώσεις, ολιγοτεκνία, υποβάθμιση γάμου, brain drain, ανυπαρξία δημογραφικής πολιτικής, κλπ) θα αλλάξει, πιθανότατα δραματικά, προφανώς όχι λόγω προσφύγων, αλλά μεταναστών.