ScrollMsg

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε...

Καλώς Ήρθατε

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019

Απόβαση στην ελληνική αγορά ακινήτων- ΕΣΠΑ για σκάφη. Στοιχεία.

A. Κινέζοι, Ισραηλινοί, Άραβες, Τούρκοι, Αμερικάνοι & Ευρωπαίοι απέκτησαν ("κατέκλυσαν την αγορά") και φέτος ακίνητα: διαμερίσματα στο κέντρο Αθήνας, κατοικίες στα προάστιά της, στα νησιά, στις Κυκλάδες, ως & ξενοδοχειακές μονάδες, σε πρωτεύουσα και σε τουριστικούς προορισμούς (Σαντορίνη, Μύκονο, Πάρο). Αναμένεται ομοίως και το 2019: αύξηση εισροών κεφαλαίου το τελευταίο τρίμηνο 130%, εκτίμηση επενδύσεων ύψους 3 δις ευρώ. Ενδεικτικά: Αμερικανοί: Κυκλάδες/ Ρώσοι: Κρήτη, Χαλικιδική, Αθήνα/ Ισραηλινοί: Αθήνα/  Τούρκοι, Άραβες: Αθήνα, Κυκλάδες/ Κινέζοι: Αθήνα/ Γάλλοι, Βρετανοί, Ιταλοί: Επτάνησα, Κρήτη, Κυκλάδες κοκ. και από Σκανδιναβικές χώρες.
B. 20.000 διαμερίσματα σε Αθήνα στο Airbnb.
Γ. Με απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης, επιδότηση αγοράς σκαφών με πόρους του ΕΣΠΑ έως και 50%: κατά κύριο λόγο (αν όχι αποκλειστικά) ναυπηγούμενα στο εξωτερικό, Γαλλία, Ιταλία κλπ (όχι στην Ελλάδα), με ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση, χωρίς διασφαλίσεις για απασχόληση.
πηγή των άνω: ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Σχόλιο- τροφή για σκέψη: Ήδη η ανεύρεση κατοικίας- στέγης έχει καταστεί δυσχερής, για οικογένειες, και δη πολύτεκνες, και φοιτητές, όπως έχουμε επισημάνει ήδη. Η αγορά ακινήτων έχει ξεκινήσει ξανά- υπάρχει άνοδος- αύξηση τιμών (ήταν τυχαία η απαξίωση κατοικιών στο κέντρο της Αθήνας;). Εκτιμούμε ότι η "στέγη" θα αποτελεί από τα μεγαλύτερα προβλήματα στο άμεσο μέλλον και οφείλουμε ως πολύτεκνοι, συλλογικά & ατομικά να ευαισθητοποιηθούμε πριν είναι αργά, ενώ είναι ερώτημα η μελλοντική πληθυσμιακή σύνθεση, ιδίως της πρωτεύουσας. Στην Ουγγαρία δίδονται εξαιρετικά- ορθά κίνητρα (δάνεια, στέγη, απαλλαγή από φόρο εισοδήματος κα) ακόμη και σε οικογένειες που θα συμφωνήσουν να κάνουν τρία παιδιά. Είναι επίσης γνωστή η μέριμνα & η διάθεση πόρων από την Ευρώπη για την στέγαση & σίτιση μεταναστών στην Ελλάδα. Την ίδια στιγμή ακίνητα, κατοικίας ή τουριστικής αξίας ρημάζουν ή μένουν αναξιοποίητα (ο Σύλλογος θα ζητήσει ως παραχώρηση ή μίσθωση, ακίνητα σε περιοχή Ελασσόνας, Ασπροποτάμου κλπ για χρήση των μελών για διακοπές), ενώ πόροι υπάρχουν και κατευθύνονται σε αγορά σκαφών κοκ.