ScrollMsg

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε...

Καλώς Ήρθατε

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Αλλη μια ψεύτικη υπόσχεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ

Παιδικοί σταθμοί: Πάνω από 35.000 παιδιά εκτός - Σε απόγνωση οι γονείς, δέσμευση ήταν και ...πάει

 Σύμφωνα με την αρμόδια υπουργό, την κ.Θεανώ Φωτίου, ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ 2018 τα παιδιά θα μείνουν εκτός δομών γιατί δεν υπάρχουν παιδικοί σταθμοίΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

δείτε τι είχαμε απαντήσει ως σύλλογος στην κ.Φωτίου όταν υπαρασπιζόταν  αρχές του 2018 τη νέα <<αύξηση>> των επιδομάτων τέκνων   

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Σε επιστολή του συλλόγου μας προς το αρμόδιο υπουργείο για τα επιδόματα τέκνων η απάντηση που λάβαμε ανέφερε:

…. << ότι η κυβέρνηση έχει εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ενίσχυσης του παιδιού, το οποίο εκτός από τα επιδόματα περιλαμβάνει:

  • Δωρεάν βρεφονηπιακούς σταθμούς και επί πλέον θέσεις: ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ !!

  • Σχολικά γεύματα: ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΙΝΗΤΡΟ;

  • Νέος νόμος για την αναδοχή και την υιοθεσία: ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΙΝΗΤΡΟ;

  • Επιδότηση ενοικίου για 600.000 οικογένειες, που νομοθετήθηκε για το 2019.ΑΣ ΕΡΘΕΙ ΕΚΕΙΝΗ Η ΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΣΥΖΗΤΑΜΕ!!

  • Κέντρα στήριξης οικογενειών.ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΙΝΗΤΡΟ;



επιστολή του συλλόγου μας προς κάθε <<υπεύθυνο>>

Θολό παραμένει το τοπίο αναφορικά με το πόσα παιδιά τελικά θα μείνουν εκτός παιδικών σταθμών φέτος, άλλοι <<υπεύθυνοι>> να μιλούν για 35.000 και άλλοι  <<υπεύθυνοι>>  να εκτιμούν  τον αριθμό σε 15 με 16.000 χιλιάδες. Γονείς παρακολουθούν τις εξελίξεις με αγωνία και περιμένουν να μάθουν αν τα παιδιά τους θα βρουν θέση σε κάποιο παιδικό σταθμό φέτος.

Σε απόγνωση λοιπόν οι γονείς, δέσμευση ήταν και ...πάει

Θα θέλαμε να αναφερθούμε στην κ.Θεανώ Φωτίου, η οποία και αυτή παραδέχθηκε ότι τα παιδιά θα μείνουν εκτός δομών γιατί δεν υπάρχουν παιδικοί σταθμοί!

ωστόσο υπενθυμίζουμε στους συγκυβερνώντες  και στην  κ.Φωτίου ότι αυτή ήταν που  υπαρασπιζόταν  αρχές του 2018 τη νέα <<αύξηση>> των επιδομάτων τέκνων,   λέγοντας μεταξύ άλλων…. << ότι η κυβέρνηση έχει εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ενίσχυσης του παιδιού, το οποίο εκτός από τα επιδόματα περιλαμβάνει:   Δωρεάν βρεφονηπιακούς σταθμούς και επί πλέον θέσεις: ο σύλλογος μας από τότε είχε εκφράσει τις αμφιβολίες για το αν θα υπήρχαν οι υποδομές και απαντήσαμε : ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ !! Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε. χρόνια τώρα βλέπουμε την άγρια φορολογία όλων και ειδικά αυτών που έχουν πολλά παιδιά χωρίς  τη δέουσα αντιμετώπιση - προσοχή από τη πολιτεία. κατά τα άλλα υπάρχει δημογραφικό πρόβλημα!

Αναρωτιόμαστε, χιλιάδες παιδιά εκτός παιδικών σταθμών, τώρα που βγήκαμε από τα μνημόνια;

 

 

Διευκρίνιση

 

Ότι δημοσιεύθηκε στον ημερήσιο τύπο έχει να κάνει με τις κυβερνητικές επιλογές και μόνο. Ο σύλλογος υπερασπίζεται το δικαίωμα των οικογενειών των πολυτέκνων να μη μένει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών και ευχαριστεί το Δήμο Λαρισαίων για τη μέχρι τώρα συνεργασία (στο πλαίσιο της μοριοδότησης  διασφαλίζεται η συμμετοχή των παιδιών πολυτέκνων οικογενειών στους παιδικούς σταθμούς).