ScrollMsg

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε...

Καλώς Ήρθατε

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

τελευταία νέα



ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ: Το νομοσχέδιο αφορά και τους εκπαιδευτικούς, όπως ψηφίστηκε στη Βουλή
Ψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία, στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο “Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας στη Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, υποχρεώσεις των προσώπων που διορίζονται στις θέσεις των άρθρων 6 και 8 του ν. 4369/2016, ασυμβίβαστα και πρόληψη των περιπτώσεων σύγκρουσης συμφερόντων και λοιπές διατάξεις”
Σύμφωνα με διάταξη του νομοσχεδίου “ Οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  δύναται να μεταταγούν ή να αποσπαστούν   μόνο μέσω του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας (ΕΣΚ), τηρουμένων των ισχυουσών διατάξεων για την αποδέσμευσή τους από την άσκηση  εκπαιδευτικών  καθηκόντων”.
Άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου σε εκπαιδευτικούς για περισσότερες από 10 ώρες την εβδομάδα
Το υπουργείο Παιδείας σχετικά με το τι ισχύει για την άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου σε εκπαιδευτικούς για περισσότερες από 10 ώρες την εβδομάδα, έχει ήδη ενημερώνει τα ΠΥΣΔΕ  από τον περασμένο Μάρτιο, ότι  εφαρμόζεται   η Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η οποία έγινε δεκτή  από την πολιτική ηγεσία (την  υπουργό Παιδείας Μ. Γιαννάκου)  το 2007,
Η γνωμοδότηση  ορίζει τα εξής:
 

ΒΟΥΛΗ: Η νέα διάταξη για τις άδειες των δημοσίων υπαλλήλων, που είναι γονείς
Η νέα διάταξη  για την Άδεια ασθένειας τέκνων των δημοσίων υπαλλήλων που ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής στο νομοσχέδιο για την κινητικότητα, έχει ως εξής:
Άρθρο 31
Άδεια ασθένειας τέκνων
1. Μετά την παράγραφο 7 του άρθρου 53 του Υπαλληλικού Κώδικα προστίθεται παράγραφος 8, ως εξής:
«8. Υπάλληλοι που έχουν ανήλικα τέκνα δικαιούνται άδεια με αποδοχές έως τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες για κάθε ημερολογιακό έτος σε περίπτωση ασθένειας των τέκνων τους. Για τους υπαλλήλους που είναι τρίτεκνοι ή πολύτεκνοι, η ως άνω άδεια ανέρχεται σε πέντε (5) εργάσιμες ημέρες για κάθε ημερολογιακό έτος. Για τους υπαλλήλους που είναι μονογονείς, η ως άνω άδεια ανέρχεται σε έξι (6) εργάσιμες ημέρες για κάθε ημερολογιακό έτος.»
2. Μετά την παράγραφο 7 του άρθρου 60 του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων προστίθεται παράγραφος 8 ως εξής:
«8. Υπάλληλοι που έχουν ανήλικα τέκνα δικαιούνται άδεια με αποδοχές έως τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες για κάθε ημερολογιακό έτος σε περίπτωση ασθένειας των τέκνων τους. Για τους υπαλλήλους που είναι μονογονείς η ως άνω άδεια ανέρχεται σε έξι (6) εργάσιμες ημέρες για κάθε ημερολογιακό έτος.»