ScrollMsg

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε...

Καλώς Ήρθατε

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

...για μείωση ποσοστού προσλήψεων πολυτέκνων απο το 20% στο 15% !!!!


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ
ΗΠΕΙΡΟΥ 83 4122
ΛΑΡΙΣΑ
ΤΗΛ:2410614177  ΦΑΧ:2410614981                 21/11/2016  Αρ.πρ.14

Οι πολύτεκνοι για μια ακόμη φορά κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου αλλά οι έχοντες την εξουσία έχουν διαφορετική άποψη!!!

κ.Πρωθυπουργέ
κ.Υπουργέ

θα θέλαμε επιτέλους διαβάζοντας το συνημμένο κείμενο (γνωρίζουμε ότι είστε απασχολημένοι ενδεχομένως με πιο σημαντικά θέματα) να λάβετε σωστές αποφάσεις-πρωτοβουλίες για την επίλυση του ΜΕΓΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ που ακούει στο όνομα ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ!

προεκλογικά όλοι σας αναδεικνύετε σε ΣΗΜΑΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ και μετεκλογικά τίποτα <<λόγω της δύσκολης δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας - όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες κ.λ.π).
βάλτε επιτέλους, τίτλους τέλους στη δημογραφική κατάρρευση της χώρας!!!
 
Θέμα: Απαράδεκτη και Αντισυνταγματική η μείωση από 20% στο 15% στις προσλήψεις του Ν. 2190/1994, με το άρθρο 25 
του σχεδίου νόμου «Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας στη Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, υποχρεώσεις των προσώπων που διορίζονται στις θέσεις των άρθρων 6 και 8 του ν. 4369/2016, ασυμβίβαστα και πρόληψη των περιπτώσεων σύγκρουσης συμφερόντων και λοιπές διατάξεις ». 

Τα τελευταία χρόνια των μνημονίων και ειδικότερα από το 2011 μέχρι την 31/10/2016 οι θάνατοι ξεπέρασαν τις γεννήσεις κατά 110.000 ψυχές. Μια μεγάλη πόλη χάθηκε!!

Σας υπενθυμίζουμε τις  προεκλογικές υποσχέσεις σας  προς το Προεδρείο της ΑΣΠΕ, ότι θα λαμβανόταν μέριμνα στήριξης των πολυμελών οικογενειών και της επίλυσης των λοιπών προβλημάτων τους, αναγνωρίζοντας ότι οι πολύτεκνες οικογένειες επωμίσθηκαν τα μεγαλύτερα βάρη και ότι υπήρξαν τα μεγαλύτερα θύματα της οικονομικής κρίσης.

Επίσης το πρόσφατο  μήνυμα που απηύθυνε στις 6/11/2016, ημέρα τιμής της πολύτεκνης οικογένειας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπου ανέφερε ότι:

«Οι Πολιτειακή Θεσμοί, καθένας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, οφείλουν να συνειδητοποιούν, διαρκώς και εμπράκτως, ότι η προστασία της πολύτεκνης οικογένειας συνιστά συνταγματικώς κατοχυρωμένη υποχρέωσή τους. Συγκεκριμένα, κατά τις διατάξεις του άρθρου 21 παρ. 2 του Συντάγματος, οι Πολύτεκνες Οικογένειες έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος». Το χρέος αυτό καθίσταται σήμερα τόσο περισσότερο επιτακτικό, θεσμικώς και πολιτικώς, όσον αποτελεί αυτονόητη και αυταπόδεικτη  πλέον αλήθεια το ότι ένας από τους βασικούς παράγοντες, λόγω της ευεργετικής επιρροής των οποίων δεν έχει επέλθει στη χώρα μας ρήξη του κοινωνικού ιστού εξαιτίας της βαθειάς, μακράς και επώδυνης οικονομικής κρίσης, είναι η Οικογένεια, κυρίως δε η Πολύτεκνη οικογένεια».

κ.Πρωθυπουργέ,
κ.Υπουργέ,

η συρρίκνωση του Ελληνικού πληθυσμού συνιστά τη μεγαλύτερη Εθνική απειλή. Επιτέλους πρέπει να το καταλάβετε και να πάρετε μέτρα για την ενθάρρυνση των νέων ζευγαριών να αποκτήσουν τη δική τους οικογένεια συμβάλλοντας σιγά-σιγά στη διόρθωση των δεικτών που έχουν σχέση με το ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ!!



                                                        Για το Δ.Σ


             Ο Πρόεδρος                                  Ο Γεν.Γραμματέας


            Τσιόγιας Νικ.                                  Γκουντελάκης Παν.

           ==========================================

Επιστολή ΑΣΠΕ για το παραπάνω θέμα 

http://www.aspe.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=3328&Itemid=2

  Ολόκληρη η ομιλία του Ν. Φωτόπουλου (Αντ/δρου της ΑΣΠΕ) στην αρμόδια επιτροπή της βουλής