ScrollMsg

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε...

Καλώς Ήρθατε

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Επιστολή του Συλλόγου μας στον Υπουργό και Αναπληρωτή Υπ. Παιδείας για διορισμούς πολ. εκπ/κών



ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ
ΛΑΡΙΣΗΣ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ
ΗΠΕΙΡΟΥ 83 – 41.222 ΛΑΡΙΣΑ
 2410-614177   & FAX: 2410-614981
 Email:sypolarisa@gmail.com  
 http://syllogospolyteknonlarisas.blogspot.com/                                                  
                                                                  
        03032015
  Αρ.Πρωτ.6

Θέμα: διορισμοί πολυτέκνων στην εκπαίδευση

Αξιότιμο
Κύριο Αριστείδη Μπαλτά                                                                             Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων

Αξιότιμε κ.υπουργέ,

ο σοφός λαός μας λέει: << η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται>>. Παρατηρούμε ότι δεν θέλετε να παρεκκλίνετε και να εφαρμόσετε το πρόγραμμα σας για το οποίο ο Ελληνικός λαός σας έστειλε στην εξουσία.
Από τις πρώτες κιόλας ημέρες διακυβέρνησης σας, δια στόματος κ.Κουράκη ακούστηκαν τα παρακάτω:
<<….Δεν θα γίνει διαγωνισμός ΑΣΕΠ, όσον αφορά τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών. Σχεδιάζουμε έναν νέο προγραμματισμό μόνιμων προσλήψεων προσωπικού που θα υλοποιηθεί άμεσα με την συνεκτίμηση του συνόλου των προσόντων κάθε εκπαιδευτικού. Κατά προτεραιότητα θα διοριστούν όσοι ανήκουν σε κλειστές λίστες, και έχουν διοριστεί προηγούμενοί τους (Διοριστέοι ΑΣΕΠ, 30μηνο, 24μηνο +ΑΣΕΠ, λίστα Πολυτέκνων) και εφόσον εξαντληθούν αυτές οι λίστες οι διορισμοί θα γίνουν από τη νέα επικαιροποιημένη λίστα προϋπηρεσίας αναπληρωτών. Έτσι θα εξασφαλίσουμε τη λειτουργία και τη διοίκησης όλων των σχολείων. Ταυτόχρονα, σταδιακά θα καταργήσουμε όλες τις ευέλικτες μορφές εργασίας. Μεταβατικά θα αξιοποιήσουμε και τις δυνατότητες προσλήψεων μέσω προγραμμάτων για να καλυφθούν τα υπόλοιπα κενά, ενισχύοντας όμως τις χαμηλές αμοιβές τους. Επίσης, θα επιδοτήσουμε τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς σε απομακρυσμένες περιοχές, ώστε να διασφαλιστεί η αξιοπρεπής διαβίωση των εκπαιδευτικών και η επαρκής στελέχωση των σχολικών μονάδων σε αυτές τις περιοχές>>.

Οι πολύτεκνοι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί οι οποίοι είχαν πιστέψει στη συνέχεια και στη συνέπεια του κράτους προγραμμάτισαν τη ζωή τους και περίμεναν το διορισμό τους. Ως γνωστό οι πολύτεκνοι εκπ/κοί διορίζονταν από το 2003 ως το 2010 με τα πολύ θετικά αποτελέσματα όσο αφορά την επίλυση του ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ που αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει περισσότερο τώρα η χώρα μας. Διορίσθηκαν περί τις 4.500 πολύτεκνοι στην εκπαίδευση προσφέροντας στη χώρα μας αντίστοιχο αριθμό γεννήσεων. Πολλοί δε εξ’αυτών προχώρησαν με τη βοήθεια του Θεού και έφεραν στον κόσμο περισσότερα παιδιά!!! Θετικότατο κίνητρο που αγκαλιάσθηκε και χαιρετίσθηκε από τον πολυτεκνικό κόσμο της χώρας.

 Κ.υπουργέ, θα πρέπει  να δοθεί ένα τέλος σε αυτή την αδικία που βιώνουν εδώ και 5 χρόνια άνεργοι και απροστάτευτοι εντελώς και μάλιστα κάτω από τις χειρότερες οικονομικές συνθήκες εξαιτίας της βαθιάς οικονομικής κρίσης. Οι πολύτεκνοι τιμωρήθηκαν από τη Συγ(κυβέρνηση) παρά τις μεγαλόστομες εξαγγελίες https://www.youtube.com/watch?v=UoY401zS5hg&spfreload=10
και περιμένουν τώρα αποκατάσταση (στα πλαίσια του εφικτού).

Η τότε υπουργός Παιδείας κ.Διαμαντοπούλου έχοντας κακούς συμβούλους, στέρησε  το δικαίωμα διορισμού των καταργώντας το νόμο διορισμού των πολυτέκνων εκπ/κών. Στέρησε ένα μέτρο-κίνητρο αύξησης των γεννήσεων στη χώρα μας. Στέρησε το δικαίωμα διορισμού σε εκείνους τους ανθρώπους οι οποίοι πίστεψαν στη συνέχεια και στη συνέπεια του κράτους, φέρνοντας στον κόσμο νέες ψυχές.
Μη καλή λύση θα ήταν να διορίζονται και οι πολύτεκνοι στην εκπαίδευση με ποσοστό 20%, όπως γίνεται και στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα.
Ελπίζοντας ότι θα λάβετε υπόψη σας την αγωνία των συναδέλφων αλλά και την αγωνία των πολυτέκνων γενικά στην επίλυση του δημογραφικού προβλήματος, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Κοινοποίηση
Γραφείο Υφυπουργού κ.Κουράκη

 
Με τιμή

ΓΙΑ  ΤΟ  Δ.Σ

  
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο  ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

           ΤΣΙΟΓΙΑΣ  ΝΙΚ.                  ΓΚΟΥΝΤΕΛΑΚΗΣ ΠΑΝ.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΣΠΕ