ScrollMsg

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε...

Καλώς Ήρθατε

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Αναφορά προς τον Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ 

η επερώτηση της Μαρίνας Χρυσοβελώνη
ΘΕΜΑ: «Μετεγγραφές πολυτέκνων»

 Σας αποστέλλω την επιστολή του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης & Περιχώρων, σχετικά με τα ζητήματα που έχουν προκύψει σε ό,τι αφορά στις μετεγγραφές των πολυτέκνων.
 Σας παρακαλώ να εξετάσετε ουσιαστικά την συνημμένη αναφορά, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις επισημάνσεις του εν λόγω Συλλόγου και να με ενημερώσετε σχετικά.

     Αθήνα, 30.10.2014
                                            Η αναφέρουσα Βουλευτής
                      Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Βουλευτής Μαγνησίας 

Ακολουθεί το περιεχόμενο της επιστολής

Αρ.Πρωτ.38
23/10/2014

Προς:
Κ.Χρυσοβελώνη Μαρίνα
Βουλευτή Μαγνησίας
των Ανεξ.Ελλήνων

Με την πρόσφατη ψήφιση του νόμου των μετεγγραφών προκύπτουν ορισμένα ερωτήματα που θα σας παρακαλέσουμε να τα μεταφέρετε στον Υπουργό Παιδείας για να λάβουμε τις κατάλληλες απαντήσεις.
Άλλα  έλεγε ο νόμος  Αρβανιτόπουλου και άλλα εφάρμοσε ο κ.Λοβέρδος  τελικά στις μετεγγραφές αφού άλλαξε  το νόμο πριν λίγες μέρες, ενώ παραπλάνησε και τη βουλή με τη δική του τροπολογία για τους υποψηφίους με το εισοδηματικό κριτήριο… καθώς έλεγε ότι στο 10% είναι το πολύ 300 θέσεις,  πριν 10 μέρες είπε είναι 500  και τώρα λένε για 3500!!!
Τα πολύτεκνα παιδιά φέτος  συμπλήρωσαν το  Μηχανογραφικό τους στα τυφλά όπως χαρακτηριστικά φώναζε  η ΑΣΠΕ αρχές Ιουλίου! Οι αλλαγές στο νόμο έγιναν μετά τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού…  οι περιφέρειες δεν υπήρχαν στο νόμο, εφευρέθηκαν στην Υ.Α  τώρα!
 Έτσι:
  1. Κάποιος που πέρασε ΤΕΦΦΑ ΣΕΡΡΩΝ δεν παίρνει μετεγγραφή Θεσ/κη γιατί το ΤΕΦΦΑ ανήκει στο ΑΠΘ που είναι ίδια περιφέρεια. Οι  της Δράμας δεν πάνε σε σχολές  Θεσσαλονίκης αλλά Αλεξανδρούπολης..  Οι φοιτητές του ΤΕΙ Αγρινίου δεν μετεγγράφονται στο ΤΕΙ  Πάτρας!
  2. Παιδιά Κυκλαδίτες που πέρασαν σε Παιδαγωγικές σχολές και είναι από Κέα, Άνδρο, Τήνο, Πάρο…. καλούνται να πάνε στη Ρόδο  12 ώρες ταξίδι…  μέσω Πειραιά, αφού δεν υπάρχει  απ ευθείας ακτοπλοϊκή σύνδεση, ίδια Περιφέρεια!!!
  3. αρχές καλοκαιριού  έλεγε ο υπουργός ότι  οι μετεγγραφές πολυτέκνων  θα είναι ελεύθερες και αυτόματες , και  ότι ούτε θα χρειασθεί να πάνε να εγγραφούν εκεί που πέρασαν,  κατέληξαν τα παιδιά μας να χρειαστεί να φοιτήσουν το Α εξάμηνο στον τόπο εισαγωγής και το νέο έτος 2015 να πάρουν μετεγγραφή. Όπερ σημαίνει κόστος οικονομικό παραμονής μακριά από το τόπο μόνιμης κατοικίας.
  4. Δεν απέκλειε το ποσοστό το 10%... καθώς ο νόμος του Μαΐου έλεγε:  «Η εφαρμογή των διατάξεων αφορούν στους επιτυχόντες που έλαβαν μέρος στις εξετάσεις πανελλαδικού επιπέδου του σχολικού έτους 2013-2014 και εντεύθεν» , Ποιοι ήταν επιτυχόντες τον Μάϊο;;; 
  5. Tώρα που αποδείχτηκε ότι οι πολύτεκνοι είναι  λίγοι( μόλις 1800), όπως έλεγε η ΑΣΠΕ εξ αρχής  και όχι πλημμυρίδα που έλεγε με σκοπιμότητα  ο υπουργός για να αλλάξει το νόμο..., ουδεμία δικαιολογία ευσταθεί από τον υπουργό,  για να μην ικανοποιήσει  τ ο αίτημα των 723  πολύτεκνων και υπερπολύτεκνων φοιτητών - παρελθόντων ετών (που στην πράξη θα είναι ακόμη λιγότεροι ,  γιατί πολλά από τα παιδιά αυτά δεν θα θελήσουν να αλλάξουν τόπο, γιατί άλλα είναι κοντά στο πτυχίο, άλλα θέλουν ένα χρόνο για να τελειώσουν, άλλα δεν θέλουν να αλλάξουν ΑΕΙ-ΤΕΙ κ.λ.π  όμως υπάρχουν αρκετά που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να συνεχίσουν , καθώς  οι οικογένειες των έχουν εξαντληθεί!.. Να σημειωθεί ότι όλοι αυτοί πέρυσι ικανοποιούσαν το εισοδηματικό κριτήριο των 9.000€, όμως δεν πήραν λόγω της γνωστής ποσόστωσης του 10% που είχε μπει. Ο Γενικός Γραμματέας  ο κ. Κυριαζής αυτό ακόμη δεν το έχει αντιληφθεί… δεν νομίζουμε ότι πρέπει να θρηνήσουμε και άλλα θύματα με μαγκάλια για να συγκινηθεί ο υπουργός και κάνει πάλι ονομαστική τροπολογία τύπου Καβάλας!...
  6. γιατί στα δικαιολογητικά δεν λήφθηκε υπόψη και το πιστοποιητικό πολυτεκνικής ιδιότητος (μόνο το οικογ.κατάστασης)… γιατί δεν είναι χαρακτηρισμένοι όλοι πολύτεκνοι άσχετα αν έχουν 4 και πλέον τέκνα
  7. να ανακοινώσει το υπουργείο τον αριθμό των αιτήσεων/κατηγορία που έκαναν αίτηση για μετεγγραφή.
          Ευχαριστούμε


Για το Δ.Σ



Ο Πρόεδρος           Ο Γεν.Γραμματέας


Τσιόγιας Νικ.     Γκουντελάκης Παν.