ScrollMsg

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε...

Καλώς Ήρθατε

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Επιστολή συλλόγου πολυτέκνων Λάρισας προς υπουργό παιδείας......



Αρ.Πρωτ.10
05/03/2014

Προς: Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων
Κ.Αρβανιτόπουλο Κων/νο

Θέμα: διορισμοί πολυτέκνων εκπαιδευτικών

Επειδή πολύς λόγος γίνεται τελευταία και για άλλες επικείμενες προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών (τελευταία συνάντηση σας με την ΟΛΜΕ αλλά και διαρροές μέσα από το υπουργείο σας), σας καλούμε να διορίσετε και τους εναπομείναντες πολύτεκνους εκπαιδευτικούς οι οποίοι δεν <<πρόλαβαν>> το διορισμό τους το 2010 ελέω… Διαμαντοπούλου την οποία βέβαια ο ελληνικός λαός την έστειλε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Είχε υποσχεθεί τότε η εν λόγω κυρία ότι στην επόμενη διετία (λόγια του τότε Γ.Γ Υπεπθ κ.Κουλαϊδή) θα διορισθούν όλοι οι πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί. Εσείς πριν λίγες μέρες παρότι διορίσατε μονίμους εκπαιδευτικούς στην Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση, ΚΑΝΕΝΑ πολύτεκνο δεν διορίσατε  και ούτε πρόκειται να το κάνετε όπως χαρακτηριστικά μας απάντησαν συνεργάτες σας, γιατί δεν υπάρχουν εκπαιδευτικές ανάγκες!
(http://www.aspe.gr/images/stories/kivernisi/%CE%A5%CE%A0%20%CE%A0%CE%91%CE%99%CE%94%CE%95%CE%99%CE%91%CE%A3%202014%CF%83.pdf).  Παρότι για το μεταβατικό στάδιο προβλέπεται:

Σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ.10 του Ν.3848/2010 (ΦΕΚ 71Α'):
  Μέχρι τη διενέργεια του πρώτου διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. κατά τις διατάξεις του παρόντος νόμου, με απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων καθορίζεται, με βάση τις υφιστάμενες εκπαιδευτικές ανάγκες, ο αριθμός των διοριζόμενων εκπαιδευτικών ανά σχολικό έτος και κατά κλάδο και ειδικότητα από καθεμία από τις ακό­λουθες κατηγορίες: α) γονείς περισσότερων των τριών τέκνων που είναι ανήλικα ή υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία ή σπουδάζουν, που έχουν τα τυπικά προ­σόντα διορισμού, β) εκπαιδευτικοί με ποσοστό μόνιμης αναπηρίας 67% και άνω, εφόσον συμπληρώνουν του­λάχιστον δώδεκα μήνες πραγματικής προϋπηρεσίας προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού σε δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, γ) εκπαιδευτικοί γονείς τέκνων με ποσοστό μόνιμης αναπηρίας 67% και άνω, εφόσον συμπληρώνουν τουλάχιστον δώδεκα μήνες πραγματικής προϋπηρεσίας προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού σε δημόσια σχολεία πρω­τοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αρμοδι­ότητας του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και δ) ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί που εμπίπτουν στις διατάξεις της περίπτωσης α΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 13 του ν. 2986/2002 (ΦΕΚ 24 Α΄), όπως αντικαταστάθηκε από την παράγραφο 1 του άρθρου 5 του ν. 3194/2003 (ΦΕΚ 267 Α΄). Οι εκπαιδευτικοί των κατηγοριών αυτών, εφόσον έχουν αποκτήσει την αντίστοιχη ιδιότητα μέχρι 30 Ιουνίου κάθε έτους, διο­ρίζονται κατά σειρά που εξαρτάται από τα ακαδημαϊκά κριτήρια, την προϋπηρεσία τους ως εκπαιδευτικών και τα κοινωνικά κριτήρια, σύμφωνα με τις περιπτώσεις β΄, γ΄ και δ΄ του άρθρου 3 που εφαρμόζονται αναλόγως.
Αίτημα των πολυτέκνων είναι να επανέλθει σε ισχύ η ως άνω διάταξη για το διορισμό των πολυτέκνων εκπαιδευτικών, δεδομένου ότι είναι ο μοναδικός νόμος των μεταπολεμικών χρόνων που απέδωσε σε γεννήσεις με άμεση συμβολή στην άμβλυνση του δημογραφικού προβλήματος, χωρίς το μέτρο αυτό να είχε κανένα απολύτως οικονομικό κόστος.
κ. Υπουργέ, έχετε υποχρέωση να διορίσετε τουλάχιστον, τους εναπομείναντες πολυτέκνους γιατί οι συγκεκριμένοι πίστεψαν στη συνέχεια και στη συνέπεια της Πολιτείας και έλαβαν αποφάσεις ζωής.
Επίσης θα θέλαμε να δει  η Κυβέρνηση  και το επιτελείο σας, διορισμούς πολυτέκνων εκπαιδευτικών βάσει ποσοστού 20% όπως ακριβώς συμβαίνει στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα.  ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΤΕ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΩΣΤΕ ΤΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΑ ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΑΕΤΙΑ.  Αν επιθυμείτε δειλά-δειλά να δώσετε κίνητρα για την ανάκαμψη του δημογραφικού προβλήματος, ορίστε …..ΤΟΛΜΕΙΣΤΕ!!!

Κοιν.Πρωθυπουργό κ.Αντώνη Σαμαρά
Υπουργό Διοικ.Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρ.Διακυβέρνησης
                    Κ.Μητσοτάκη Κυριάκο
Υφ.Παιδείας κ.Κεδίκογλου Συμεών
      >>          κ.Γκιουλέκα Κων/νο

  
Για το Δ.Σ
                                                               
 
       Ο Πρόεδρος                          Ο Γεν.Γραμματέας

        Τσιόγιας Νικ.                       Γκουντελάκης Παν.



ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞ.ΕΛΛΗΝΩΝ κ.ΜΑΡΙΑ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ



ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Επαμεινώνδας (Νότης) Μαριάς - Βουλευτής Ηρακλείου    
      Αθήνα, 13.3.2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Ο Νότης Μαριάς φέρνει στη Βουλή τις διαμαρτυρίες του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων για το διορισμό πολυτέκνων εκπαιδευτικών»

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετική επιστολή του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων αναφορικά με τους διορισμούς πολυτέκνων εκπαιδευτικών.
Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων με επιστολή του προς το Υπουργείο Παιδείας θεωρεί ότι πρέπει:
1)            Να επανέλθει σε ισχύ η διάταξη για τον διορισμό πολύτεκνων εκπαιδευτικών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση δεδομένου ότι είναι ο μοναδικός Νόμος που συνέβαλε στην άμβλυνση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας.
2)            Οι πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί να καλύπτουν το 20% των διοριζομένων όπως συμβαίνει και στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα.
Επειδή η ικανοποίηση των αιτημάτων αυτών δεν επιβαρύνει επιπλέον τον κρατικό προϋπολογισμό, ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση, για το πώς θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση αυτή.