ScrollMsg

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε...

Καλώς Ήρθατε

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Ψαλίδι 33% στο επίδομα παιδιών για χιλιάδες δικαιούχους λόγω τεκμηρίων

ΠΑΤΕΙΣΤΕ  ΕΔΩ

και δελτίο τύπου του συλλόγου μας για το παραπάνω θέμα που δημοσιεύθηκε στη εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 21/10/2013
 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Κούρεψαν με τρυκ τα επιδόματα των τέκνων

Πολλά παράπονα τελευταία από γονείς ότι τα χρήματα που κατατέθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς από τα επιδόματα των τέκνων είναι λιγότερα από αυτά που κανονικά έπρεπε να πάρουν.
Πρόκειται για πολίτες οι οποίοι δήλωσαν για το 2012 οικογ.εισοδήματα κάτω από τα επίπεδα των 6.000€-7.000€, αλλά οι υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ κατά την εκκαθάριση των φορολογικών τους δηλώσεων προσδιόρισαν τα τελικά φορολογητέα εισοδήματα τους, με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης, σε επίπεδα υψηλότερα των 9.000€-12.000€ με αποτέλεσμα να τους <<ανεβάσουν>> σε υψηλότερη εισοδηματική κλίμακα όπου τα επιδόματα είναι μειωμένα κατά 33%!!Οι υπηρεσίες του κράτους έλαβαν υπόψη τους τα πολύ πιο υψηλά τεκμαρτά αλλά μη πραγματικά εισοδήματα για να προσδιορίσουν τα ποσά των επιδομάτων. Και οι δικαιούχοι έπαθαν ΣΟΚ όταν στην τελευταία χορήγηση των επιδομάτων που έγινε πριν από μερικές ημέρες, οικογενειάρχες με πολύ χαμηλά εισοδήματα διαπίστωσαν την αλλαγή!!
Ένα παράδειγμα για να γίνει περισσότερο αντιληπτό:

Οικογενειάρχης και μάλιστα άνεργος με 1 παιδί που δήλωσε ετήσιο εισόδημα 4.000€ αλλά τα τεκμήρια διαβίωσης του προσδιόρισαν ετήσιο εισόδημα 10.000€, αντί να λάβει το επίδομα των 40€ το μήνα το οποίο αντιστοιχεί στο εισόδημα των 4.000€ έλαβε το μειωμένο στα 2/3 ποσό των 26,66€ το μήνα το οποίο αντιστοιχεί στο τεκμαρτό εισόδημα των 10.000€.Θα λάβει τελικά το ποσό των 320€ (26,66€ το μήνα χ1 παιδί χ12 μήνες) αντί του ποσού των 480€ (40€ το μήνα χ1παιδί χ 12 μήνες).ΧΑΝΕΙ ΔΗΛΑΔΗ 160€ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ!!
Εξ’ αιτίας των παραπάνω τρυκ πολύ δικαιούχοι της διανομής των παρεμβατικών προϊόντων κόπηκαν από τη ΓΓΠΣ.
Οι φωστήρες του ΥΠΟΙΚ πάλι έκαναν το θαύμα τους!! Αλλά οι φωστήρες της Βουλής (οι πολιτικοί μας) καμιά αντίρρηση δεν έφεραν. Απεναντίας ψήφισαν και ψηφίζουν όλα τα μέτρα………Κατά τα άλλα Βουλευτής σημαίνει υπηρέτης του λαού!!