ScrollMsg

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε...

Καλώς Ήρθατε

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Απίστευτη ταλαιπωρία. Αλήθεια ποιοι την σοφίστηκαν;


Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Λάρισας & Περιχώρων εκφράζει την αγανάκτηση του για την διαδικασία που καλούνται να ακολουθήσουν οι υπόχρεοι όσον αφορά την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων. Επειδή από φέτος όλα γίνονται <<ηλεκτρονικά>> θα πρέπει οι αντίστοιχες βεβαιώσεις από ΟΓΑ,ΙΚΑ να παρθούν από τους ενδιαφερόμενους ηλεκτρονικά. Να προσθέσουμε ότι ο ΟΓΑ διαφημίζει στην ιστοσελίδα του για βεβαιώσεις εφορίας αλλά ουδέποτε λειτούργησε... 

Μόλις την 3η μέρα το πήραν είδηση, μετά από καταγγελίες μας! Ξέχασε όμως το επιτελείο του ΥΠΟΙΚ να ενδιαφερθεί και για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων πραγματοποιώντας διάφορα σεμινάρια προς αυτούς!! Πάλι καλά που δεν τους ζητήθηκε να έχουν κάποια πιστοποίηση Η/Υ!! Πως είναι δυνατόν κάποιος που δεν γνωρίζει χρήση Η/Υ να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες απόκτησης κωδικού για την εφορία και στη συνέχεια στη συμπλήρωση των φορολογικών εντύπων; Άρα αναγκαστικά θα καταφύγει σε λογιστή το ποσό του οποίου κυμαίνεται από 30€ για απλές δηλώσεις φθάνοντας και μέχρι πολύ υψηλά για σύνθετες δηλώσεις. Απίστευτη ταλαιπωρία, δαιδαλώδης διαδικασία που θα υποχρεώσει τους συνταξιούχους πιο πολύ να υποστούν τα πάνδεινα. Η εκκαθάριση των φετινών δηλώσεων θα γίνει με πολύ καθυστέρηση.
Πάντως από το βήμα αυτό καλούμε τους ΣΥΓ(κυβερνώντες) αλλά και τα παιδαρέλια του ΥΠΟΙΚ να θεσπίσουν επιτέλους ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα συντασσόμενοι με το πνεύμα του Συντάγματος, να σταματήσει αυτό το ράβε – ξήλωνε και προ πάντων τα παιδιά να μην θεωρούνται τεκμήριο πλουτισμού. Όπως με πολύ μεγάλη ταχύτητα ενημερώσατε για την επίταξη τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς έτσι και με περισσότερη ταχύτητα και ενέργεια καλείστε να βρείτε τους φοροδιαφεύγοντας και να εφαρμόσετε επιτέλους ΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
Επίσης μπορείτε να μας ενημερώσετε μέχρι πότε θα εξακολουθήσουμε να πληρώνουμε ποσοστό για την καταπολέμηση της ανεργίας Ειδ.εισφ.2% (αυτό είναι υποχρέωση του κράτους και όχι των φορολογουμένων) και εισφορά αλληλεγγύης την οποία  καλούνται να την πληρώνουν και να την αισθάνονται πιο πολύ οι πολύτεκνοι οικογενειάρχες λόγω του ότι υπολογίζεται και το επίδομα των τέκνων.

Δελτίο τύπου συλλόγου πολυτέκνων Λάρισας

 Εκτύπωση Βεβαίωσης Οικογενειακών Επιδομάτων για Φορολογική Χρήση Οικ. Έτους 2013
ΠΑΤΕΙΣΤΕ  ΕΔΩ