ScrollMsg

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε...

Καλώς Ήρθατε

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Επιστολή Συλλόγου Πολυτ.Λάρισας



προς τον Υπουργό Παιδείας για το θέμα των Μετεγγραφών

Πρόσφατα ο κ.Υπουργός έκανε την  παρακάτω ανακοίνωση στη Βουλή  σχετικά με την ψήφιση της τροπολογίας για τις μετεγγραφές φοιτητών  κι εξήγησε: «Το θέμα των μεταγραφών είναι ένα σύνθετο θέμα, υπό την έννοια ότι πρέπει να διασφαλίσουμε πως θα δοθεί η δυνατότητα σε κοινωνικές ομάδες να μπορέσουν να διασφαλίσουν το δικαίωμα της φοίτησης, χωρίς παράλληλα να επιστρέφουμε στο παρελθόν, το οποίο δεν ήταν ότι καλύτερο, όσον αφορά αυτό το θέμα και χωρίς να επιβαρύνουμε επιπλέον τα ιδρύματα».
Σε ποιο παρελθόν αμαρτωλό κ.υπουργέ,έτσι όπως το υπονοείτε να επιστρέψουμε; Για ποια επιβάρυνση των ιδρυμάτων μιλάτε; Το ίδιο το σύστημα <<επέτρεψε>> να χάσουν τα θεσμικά αυτά προνόμια των μετεγγραφών οι πολύτεκνοι με όλες εκείνες τις περιπτώσεις μαϊμού (ψεύτικα δικαιολογητικά) που προσκόμιζαν ελέω γνωριμιών……Τα γνωρίζετε άλλωστε….Οι μετεγγραφές των πολυτέκνων ήταν οι μόνες αξιόπιστες οι οποίες τα προηγούμενα 30 περίπου χρόνια ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Ήταν από τα σοβαρότερα θεσμικά κίνητρα που είχαν θεσπισθεί (δεν είχαν οικονομικό κόστος). Τόσα χρόνια δεν παρατηρήθηκε καμιά ατασθαλία εκτός αν εσείς γνωρίζετε και κακώς δεν το καταγγείλατε. Τα παιδιά των πολυτέκνων εισάγονταν με εξίσου υψηλές βαθμολογίες όπως των άλλων .Θα αναφερθούμε σε κάποιο  παράδειγμα: Εισάγονταν κάποιος πολύτεκνος στο Παιδαγωγικό Αλεξ/λης με 17.000 μόρια  συγχρόνως μαζί με τους άλλους συμμαθητές. Βάσει της πολυτεκνικής ιδιότητος δικαιούταν μετεγγραφή στη Λάρισα όπου τα μόρια εισαγωγής ήταν 16.500 μόρια!!! κ.Υπουργέ η διαφορά των 500 μορίων ήταν το πρόβλημα; ή οι διαμαρτυρίες των Πανεπιστημιακών που φοβούμενοι μήπως χάσουν τη θέση τους συνέβαλαν στο να χάσουν τα προνόμια των μετεγγραφών οι πολύτεκνοι!! ή οι διαμαρτυρίες των τοπικών αρχόντων για να μη χάσουν οι πόλεις και τα καταστήματα την πελατεία!! Αυτά πληρώνουν σήμερα οι πολύτεκνοι και καλούνται να συντηρούν περισσότερα σπιτικά ανά την Ελλάδα.
Και κάτι τελευταίο. Αν δεν δούμε την τελική μορφή που πήρε ο νόμος με την ενσωμάτωση των τροπολογιών που ψηφίσθηκαν..., ουδείς μπορεί να πει αν καλύπτεται μεγάλο ποσοστό πολυτέκνων.

                                      Για το Δ.Σ


Ο Πρόεδρος                                       Ο Γεν.Γραμματέας

Τσιόγιας  Νικ.                                     Γκουντελάκης Παν.