ScrollMsg

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε...

Καλώς Ήρθατε

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Επιστολή προς Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων


για θέματα πολυτέκνων εκπαιδευτικών                       
                                                                     
01/07/2012
  Αρ.Πρωτ.
Προς Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων
Πολιτισμού & Αθλητισμού
κ.Αρβανιτόπουλο

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

απευθυνόμαστε σε σας και παρακαλούμε πολύ όπως επανεξετασθούν ορισμένα ζητήματα που αφορούσαν και αφορούν τους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς ,οι διορισμοί των οποίων στην εκπαίδευση συντέλεσαν στην μείωση  του μεγάλου προβλήματος της χώρας μας που ακούει στο όνομα ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ.
  1. Από το 2004 μέχρι το 2010 που ήρθε στην εξουσία το ανάλγητο ΠΑΣΟΚ διορίζονταν οι πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί Π.Ε. Διορίσθηκαν περί τους 4.500 και έδωσαν στο Έθνος αντίστοιχα νέες γεννήσεις. Βέβαια το κράτος δεν υπέδειξε συνέπεια και συνέχεια, δεν διόρισε τους εναπομείναντες πολύτεκνους (αν και  το είχε υποσχεθεί η προκάτοχος σας στη μεταβατική περίοδο των δυο προηγούμενων χρόνων.
Οι πολύτεκνοι προσφέρουν με τα παιδιά τους νέες θέσεις εργασίας συναδέλφων και κρατούσαν τόσα χρόνια ανοικτά τα σχολεία των απομακρυσμένων περιοχών. Τώρα όλοι φωνάζουν με τις καταργήσεις τμημάτων και με τις συγχωνεύσεις σχολείων. Φυσικά: αφού δεν υπάρχουν παιδιά!!!Ζητούμε να διορισθούν οι εναπομείναντες πολύτεκνοι εκπ/κοί οι οποίοι πίστεψαν στη συνέχεια και στη συνέπεια του κράτους και έφεραν στον κόσμο το 4ο παιδί.
  1. να επαναφερθεί το παλαιό καθεστώς των μετεγγραφών των πολυτέκνων, όπου οι πολύτεκνοι και τα τέκνα τους εισάγονταν σε κάποια πόλη και στη συνέχεια έπαιρναν μετεγγραφή στον τόπο των συμφερόντων τους ή κοντά σε αυτό. Για παράδειγμα, ποιο το πρόβλημα που υπήρχε αν κάποιος εισάγονταν στην Ιατρική Αλεξ/λης με 18.400 μόρια και ζητούσε και έπαιρνε μετεγγραφή στη Λάρισα (τόπος μόνιμης κατοικίας) όπου χρειάζονταν 18.800 μόρια!!Ποιό ήταν το πρόβλημα που δημιουργούσε η διαφορά αυτή των 400 μορίων άραγε; Ενώ τώρα που καταργήθηκαν οι μετεγγραφές θα αναγκασθεί ο πολύτεκνος ή το παιδί  του να περάσει στη Αλεξ/λη με τις ειδικές θέσεις των πολυτέκνων (λιγότερα μόρια) αλλά δεν θα μπορεί να έρθει κοντά στο τόπο μόνιμης κατοικίας του. Στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία που βιώνουμε όλοι νομίζουμε ότι η πολύτεκνη οικογένεια πρέπει να ελαφρυνθεί και να μην παρατηρείται το φαινόμενο να συντηρεί ο πολύτεκνος δυο και τρία σπίτια ανά την Ελλάδα!! Εξαθλιώνεται οικονομικά και δεν μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς την οικογένεια του. Απορούμε πως δεν το σκέφθηκαν αυτό οι πρώην φωστήρες της πρώην υπουργού παιδείας την οποία οι ψηφοφόροι την έστειλαν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που κληθήκατε να επιτελέσετε για το καλό της νεολαίας μας αλλά προ πάντων της πατρίδας μας.


ΓΙΑ  ΤΟ  Δ.Σ


              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


              ΤΣΙΟΓΙΑΣ  ΝΙΚ.              ΓΚΟΥΝΤΕΛΑΚΗΣ  ΠΑΝ.