ScrollMsg

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε...

Καλώς Ήρθατε

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Έργα & ημέρες Μητσοτάκη και Πλεύρη στην Υγεία 4

Άργος: 70χρονος ασθενής με σπασμένο πόδι δεν χειρουργείται γιατί το νοσοκομείο δεν έχει λεφτά για υλικά. Τους λένε να περιμένουν τον Φεβρουάριο τη νέα χρηματοδότηση για να αγοράσουν υλικά για την ορθοπεδική κλινική. Μετά την απίστευτη καταγγελία σε βάρος του νοσηλευτικού ιδρύματος από τον ιερέα της Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου π. Ελευθέριο Μίχο, η μητέρα του οποίου με κάταγμα στο ισχίο δεν χειρουργείται λόγω έλλειψης χρημάτων για αγορά υλικών χειρουργείου, μια νέα καταγγελία έρχεται στο φως από τη σύζυγο και άλλου ασθενή, ο οποίος με σπασμένο πόδι παραμένει στην κλινική από την Κυριακή. Ο 70χρονος άντρας από το Ναύπλιο, με πολλά προβλήματα υγείας (έχει κάνει στο παρελθόν δύο επεμβάσεις στο κεφάλι) λόγω αστάθειας στο περπάτημά του, έσπασε το πόδι του και με αφόρητους πόνους μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Άργους για να νοσηλευτεί. Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα σύζυγό του (τα στοιχεία της είναι στη διάθεση του anagnostis) την ημέρα προσέλευσης του συζύγου της στο νοσοκομείο οι γιατροί τους ανακοίνωσαν ότι πρόκειται να χειρουργηθεί άμεσα, και με προτεραιότητα, λόγω ακριβώς της επιβαρυμένης υγείας του. Όμως οι μέρες περνούν και ο 70χρονος, παραμένει εκτός χειρουργείου, αφού σύμφωνα πάντα με τη σύζυγό του δεν υπάρχουν υλικά για το χειρουργείο. Όπως αναφέρει η καταγγέλλουσα μετά από αναζήτηση των υπευθύνων έλαβε την απάντηση ότι έχει εξαντληθεί ο προϋπολογισμός του μήνα και δεν υπάρχουν χρήματα προκειμένου να εφοδιαστεί το νοσοκομείο με τα απαραίτητα υλικά που χρειάζεται το χειρουργείο για τα ορθοπεδικά περιστατικά!
...
Και αναρωτιέται η ηλικιωμένη γυναίκα: «Είναι δυνατόν, ένα μεγάλο νοσοκομείο, όπως αυτό του Άργους να μην έχει λεφτά; Αν έχει μια εσωτερική αιμορραγία ο ασθενής τί θα γίνει; Θα πεθάνει μέχρι το νοσοκομείο να βρει χρήματα για να αγοράσει υλικά και να προγραμματίσει το χειρουργείο;».
Τί λέει ο Πλεύρης; Το πρόβλημα φαίνεται να είναι ιδιαίτερα σοβαρό, μετά τις δύο συγκεκριμένες καταγγελίες μέσα σε μία μέρα, ενώ σύμφωνα με την καταγγέλλουσα υπάρχουν και άλλοι ασθενείς στην ορθοπεδική κλινική που δεν μπορούν να χειρουργηθούν για τον ίδιο λόγο. Το θέμα μετά τις διαστάσεις που έχει πάρει ήδη έχει φτάσει στο αρμόδιο υπουργείο, με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη να καλείται να δώσει απαντήσεις στο αδιέξοδο των ασθενών και των συγγενών τους που βιώνουν μια πρωτόγονη κατάσταση στο νοσοκομείο Άργους.
ΣΧΟΛΙΟ: Κακώς ρωτάται ο Πλεύρης, σήμερα είναι συγκλονισμένος από την επέτειο του Ολοκαυτώματος... κατά τα λοιπά τιμούμε την μνήμη των αθώων θυμάτων...