ScrollMsg

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε...

Καλώς Ήρθατε

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Κολοκοτρώνης λογοκριμένος & άγνωστος

Εδώ και πολλά χρόνια μεθοδικά εξελίσσεται η παραχάραξη της Ιστορίας μας, η αποδόμηση της εθνικής & θρησκευτικής μας συνείδησης, από ορισμένους ιθύνοντες της εκπαίδευσης των παιδιών μας. Επίκαιρο παράδειγμα η λογοκριμένη εκδοχή του Λόγου του Κολοκοτρώνη στην Πνύκα, σε βιβλίο της ΣΤ΄ Δημοτικού, καθώς περικόπτονται εδάφια όπως α) "... Πρέπει να φυλάξετε την πίστη σας και να την στερεώσετε, διότι όταν επιάσαμε τα άρματα είπαμε πρώτα υπέρ πίστεως και έπειτα υπέρ πατρίδος…" & β) ενώ γράφουν "... Ύστερα ήλθαν οι Μουσουλμάνοι." βάζουν τελεία και δεν συνεχίζουν την ίδια πρόταση! "... Ύστερα ήλθαν οι Μουσουλμάνοι και έκαμαν ό, τι ημπορούσαν, διά να αλλάξη ο λαός την πίστιν του. Έκοψαν γλώσσες εις πολλούς ανθρώπους, αλλ' εστάθη αδύνατο να το κατορθώσουν. Τον ένα έκοπταν, ο άλλος το σταυρό του έκαμε..." (στοιχεία από το περιοδικό η Δράση μας, Μάρτιος 2019).

Ποιός είναι ο γέρος του Μοριά και ποιοι & γιατί τον λογοκρίνουν; Συγκρίνονται;
Μήπως δεν ταιριάζουν τα λόγια του & ο βίος του με το αφήγημα της ήρεμης οθωμανικής επαρχίας;

Αλλά εμείς τον γνωρίζουμε- που ήταν κι αυτός πολύτεκνος (6+1 τέκνα); Γνωρίζουμε πώς γεννήθηκε λχ; Όταν απέτυχε η επανάσταση του 1770, τα Ορλωφικά, οι Τούρκοι ανελέητα έσφαζαν στο πέρασμά τους τον άμαχο πληθυσμό. Ανάμεσα σε όσους έφευγαν για να γλιτώσουν από το μίσος του κατακτητή, η μάνα του Θόδωρου Κολοκοτρώνη, ετοιμόγεννη πήρε το δρόμο προς τη Μεσσηνία μαζί με το υπόλοιπο πλήθος κι από εκεί προς το Ραμαβούνι, για να γλυτώσει και εκείνη αλλά και το παιδί που κουβαλούσε στην κοιλιά της. Στις 3 Απριλίου 1770 την έπιασαν οι πόνοι. Ξάπλωσε κάτω από ένα δέντρο και έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγόρι, τον πρωτότοκο γιο του περίφημου αρματολού Κωνσταντή Κολοκοτρώνη, που είχε πρωτοστατήσει στην υποκινούμενη από τους Ρώσους ένοπλη εξέγερση της Πελοποννήσου το 1770. Αυτό το αγόρι έμελλε να γίνει ο πιο διάσημος Έλληνας, ο πολέμαρχος Θόδωρος Κολοκοτρώνης. Κάτω από ένα δέντρο φτελιάς είδε για πρώτη φορά το φως του ήλιου. Δεν ήταν οικολόγος η αγία μάνα του (αν σήμερα τολμά κανείς να γεννήσει έτσι- λχ Geburt im Garten/ youtube.com- μένουμε έκπληκτοι), διωκόμενη ήταν.

Δύο πράγματα ακόμη σχετικά με τον τίτλο:
Ο Γέρος έγραψε: " Μόνον εις τον καιρόν του προσκυνήματος εφοβήθηκα διά την πατρίδα μου".
Και το άλλο για την λογοκρισία: Μήπως να ξανασκεφθούμε την προτεινόμενη αναθεώρηση του άρθρου 3 παράγραφος 3 του Συντάγματος που μέχρι τώρα δεσμεύει το κράτος για το αναλλοίωτο του κειμένου της Αγίας Γραφής; Όχι τίποτε άλλο, δεν θα βγαίνει νόημα από το κόψε- ράψε.