ScrollMsg

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε...

Καλώς Ήρθατε

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Τρίτη 3 Απριλίου 2018

σημαντική ομιλία με αμείωτο το ενδιαφέρον του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.Παύλου


πατήστε εδω για παρακολούθηση της ομιλίας του Σεβασμιωτάτου

https://www.youtube.com/watch?v=udTT14RWMgM 

Μια πολύ ωραία  εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Χ-γιάννειο Πνευματικό Κέντρο της Πόλης μας  την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2018 με κεντρικό ομιλητή το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σισανίου & Σιατίστης, κ.κ. Παύλο και με θέμα «Η οικογένεια σήμερα». Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Πολυτέκνων Λάρισας & Περιχώρων.
στην αρχή της εκδήλωσης ο γεν.γραμματέας του συλλόγου κ.Παπανικολάου Κων.ανέφερε:


     Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων, εγκαινιάζοντας μια σειρά εποικοδομητικών εκδηλώσεων, με ιδιαίτερη χαρά και τιμή καλωσορίζει τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλο, αλλά και όλους εσάς που ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μας. 
     Σεβασμιώτατε, την ευχή σας! Καλώς ορίσατε στην πόλη μας!
     Ο σημερινός διακεκριμένος ομιλητής μας εργάσθηκε ποιμαντικά στην εργατούπολη του Μαντουδίου για μία 25ετία. Από το 1998 υπηρέτησε ως γραμματέας της «Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος», της «Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Γάμου και Οικογενείας», των «Συνοδικών Υποεπιτροπών επί των Ολυμπιακών Αγώνων», της χρηματοδοτήσεως των χριστιανικών οικογενειών της Θράκης, για την απόκτηση του τρίτου παιδιού, και αυτής των Καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.
     Επίσης, υπηρέτησε για τρία χρόνια ως Διευθυντής Κατηχήσεως της Αποστολικής Διακονίας και Διευθυντής της Σχολής Κατηχητών και του Φροντιστηρίου Επιμορφώσεως Κατηχητών της Αποστολικής Διακονίας. Διετέλεσε παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών του Ρ/Σ της Εκκλησίας της Ελλάδος και συνεχίζει να κάνει εκπομπές στον  Ρ/Φ σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ» και στον Ρ/Φ σταθμό «Πειραϊκή Εκκλησία».
     Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης χειροτονήθηκε στις 4 Μαρτίου 2006 και ενθρονίσθηκε την 1η Απριλίου 2006. Οι προτεραιότητές του είναι η εκκλησιαστική – πνευματική ζωή των πιστών, η οικογένεια, οι νέοι, οι πτωχοί, οι άνεργοι, η καταπολέμηση των ναρκωτικών, το πλησίασμα όλων των ανθρώπων. Έχει ιδρύσει Σχολή Γονέων, Σχολή Βυζαντινής Μουσικής και συσσίτια για απόρους. Επισκέπτεται διαρκώς τα πολυάριθμα μικρά χωριά της Μητροπόλεώς του, τονώνοντας πνευματικά και εθνικά τους κατοίκους της ακριτικής αυτής περιοχής.
     Η σημερινή ομιλία έχει τον τίτλο: «Η οικογένεια σήμερα». 
     Η οικογένεια στις ημέρες μας βρίσκεται σε βαθύτατη κρίση.  Το βλέπουμε και στην πατρίδα μας.  Από την μία πλευρά, ο τρόπος ζωής του λεγόμενου δυτικού ανθρώπου, με κύρια χαρακτηριστικά τον άκρατο καταναλωτισμό, την ματαιοδοξία και τον ατομικισμό, έχει εισβάλλει και στην ελληνική κοινωνία, μέσω των ηλεκτρονικών μέσων, αλλά και των περιοδικών του «lifestyle», και έχει επηρεάσει καταλυτικά τις οικογένειες πολλών Νεοελλήνων. 
     Από την άλλη, πολύ μεγάλη είναι η ευθύνη των αμοραλιστών πολιτικών, οι οποίοι εδώ και πολλές δεκαετίες έχουν διαστρέψει το ήθος του λαού μας, έχοντας διαμορφώσει για την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών ένα άηθες ήθος και ως προς το θέμα της οικογένειας.  Αυτό το κατόρθωσαν με όχημα την παιδεία, την τηλεόραση, τα νομοθετήματα που κατά καιρούς ψήφισαν και ψηφίζουν, αλλά και το προσωπικό τους αρνητικό παράδειγμα σε κάποιες περιπτώσεις.
     Για την συμβολή της παιδείας στην σφυρηλάτηση ενός υγιούς ή αρρωστημένου φρονήματος αναφορικά με την οικογένεια, επιτρέψατέ μου να καταθέσω την προσωπική μαρτυρία.  Ο Θεός με αξίωσε να υπηρετώ ως δάσκαλος σε δημόσιο σχολείο.  Θυμούμαι με νοσταλγία τα παιδικά μου χρόνια, όταν σ’ εκείνα τα αλησμόνητα Αναγνωστικά διδασκόμασταν την αγάπη, την υπακοή και τον σεβασμό προς τους γονείς, τον εκκλησιασμό με όλη την οικογένεια.  Μαθαίναμε πως η οικογένεια είναι κάτι ιερό.  Στα σημερινά βιβλία της Γλώσσας το πρότυπο αυτό της οικογένειας έχει εξοβελιστεί.  Παρουσιάζονται ως επί το πλείστον προβληματικές οικογένειες, παραδείγματα προς αποφυγήν. 
     Για την τηλεόραση τι να πούμε...Ελεύθερες και ολοκληρωμένες σχέσεις από την εφηβεία, μοιχεία, ομοφυλοφιλία, ειρωνεία για κάθε τι ηθικό, καθαρό, τίμιο και αγνό πριν το γάμο: Αυτά προβάλλονται και καθοδηγούν μικρούς και μεγάλους.
     Τα τελευταία ιδίως χρόνια πλήττεται ο θεσμός της οικογένειας, με νομοθετήματα όπως τα σύμφωνα συμβίωσης ετεροφύλων και ομοφυλοφίλων, το αυτόματο διαζύγιο και η νομιμοποίηση των εκτρώσεων, αυτό το διαρκές έγκλημα σε βάρος ανυπεράσπιστων αγέννητων παιδιών (τουλάχιστον 300.000 εκτρώσεις κατ’ έτος)!  Για τα νομοθετήματα αυτά φέρουν μεγάλη ευθύνη – άμεσα ή έμμεσα - όλες οι πολιτικές δυνάμεις του πολιτικού κατεστημένου.  Πολύ πρόσφατα, η κατά Θεόν οικογένεια δέχθηκε ένα ακόμη πλήγμα με την θεσμοθέτηση της νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου.  Για το συγκεκριμένο νομοθέτημα, υψηλά ιστάμενο πρόσωπο δήλωσε χωρίς περιστροφές πως το ελληνικό κράτος δεν είχε άλλη επιλογή, καθώς η χώρα έχει αναλάβει από καιρό «διεθνείς δεσμεύσεις».  Ώστε, μη εγχώρια κέντρα – έχοντας την έσωθεν σύμπραξη – απεργάζονται, εκτός των άλλων δεινών εις βάρος της Ελλάδος, και την αλλοίωση του χαρακτήρα της ελληνικής οικογένειας...
     Θα ήταν παράλειψή μου να μην αναφέρω το αρνητικό παράδειγμα παλαιού πολιτικού που έχει φύγει από την ζωή, ο οποίος, όντας σε μεγάλη ηλικία, χώρισε με την σύζυγό του, για να παντρευτεί εκ νέου με μια γυναίκα κατά πολύ νεώτερή του.
     Ευχηθείτε, Σεβασμιώτατε, συνεπικουρούμενος κι από τις ευχές των συμπαρισταμένων πνευματικών πατέρων, ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός, Ο Οποίος έρχεται προς το εκούσιον Πάθος, να φωτίζει και να καθοδηγεί και στους σημερινούς, χαλεπούς καιρούς τους Έλληνες νέους και νέες, κόντρα στο ρεύμα, ώστε να δημιουργούν οικογένειες που θα εμπνέονται από τις αξίες της καθ’ ημάς Ανατολής: προσκόλληση στην Ορθόδοξη Εκκλησία, υπομονή, αντιμετώπιση της τεκνογονίας με εμπιστοσύνη στην Πρόνοια του Θεού, πνεύμα διακονίας και θυσίας. 
     Ευχηθείτε ακόμη – και γι’ αυτό σας παρακαλώ από τα βάθη της καρδιάς μου – να ευδοκήσει ο Σωτήρας Χριστός, ώστε το συντομότερο δυνατό να αναδειχθεί και να πρωταγωνιστήσει στα δημόσια πράγματα του τόπου μας παράταξη εξ ολοκλήρου πιστών ανθρώπων, οι οποίοι καθοδηγούνται από πνευματικούς πατέρες, με ήθος που πηγάζει από την παράδοση της Ρωμηοσύνης, με ειλημμένη την απόφαση να ενδιαφερθούν με πραγματική στοργή για την Ελληνική οικογένεια, για την αναγέννηση της πατρίδος μας.  Έχουμε κουραστεί, Σεβασμιώτατε, να ακούμε υποσχέσεις και κούφια λόγια, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, αλλά ο παρανομαστής να είναι πάντοτε κοινός: συνεχή πλήγματα κατά της παραδοσιακής, Ορθόδοξης, Ελληνικής οικογένειας...
     Και τώρα σας παρακαλώ να ανέλθετε στο βήμα, για να μας απευθύνετε λόγο παρακλήσεως και οικοδομής.               
    

Στη κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου & Σιατίστης, κ.κ. Παύλος αναφέρθηκε στην ομιλία του στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη οικογένεια καταθέτοντας τις δικές του πλούσιες προσωπικές εμπειρίες που έχει αποκομίσει από την τριαντακονταετή και πλέον ενασχόλησή του με τους νέους και τα προβλήματά τους. Ως Ιερέας, Πνευματικός, Κατηχητής και Εκπαιδευτικός, έδωσε το στίγμα των προτάσεων και των λύσεων επί όλων σχεδόν των ζητημάτων που απασχολούν γονείς και παιδιά μέσα στα πλαίσια της οικογενειακής ζωής.
Ένα φλέγον και πάντα επίκαιρο θέμα, ιδιαίτερα μέσα στις δύσκολες καταστάσεις που ζούμε σήμερα στις οποίες, εν μέσω οικονομικών και εθνικών προβλημάτων και κρίσεων, η πνευματική κρίση είναι εκείνη που διακρίνεται και μαστίζει την κοινωνία μας και το βασικό κύτταρό της που είναι η οικογένεια και την οποία καλούμαστε ως έθνος, ως λαός και ως πρόσωπα να αντιμετωπίσουμε.
Ο λόγος του Σεβασμιωτάτου ήταν σύγχρονος και ταυτόχρονα θεολογικός και εκκλησιαστικός, όπου χρειαζόταν καυστικός και καταγγελτικός των κακώς κειμένων, συνάμα όμως και παρηγορητικός και οδηγητικός, ήταν δηλαδή, ένας πνευματικός λόγος ενός πνευματικού Ορθόδοξου Ιεράρχη που συνεπήρε, συγκλόνισε και ενθουσίασε το πολυπληθές ακροατήριό του το οποίο παρακολούθησε αυτή την σημαντική και πρωτότυπη ομιλία μέχρι τέλους της εκδήλωσης με αμείωτο ενδιαφέρον.
Ο Σύλλογος Πολυτέκνων τίμησε τον Σεβασμιώτατο προσφέροντας τιμητική πλακέτα. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:  
O εκπρόσωπος της Ι.Μητρόπολης Λαρίσης & Τυρνάβου Αρχιμανδρίτης π.Ιωαννίκιος μεταφέροντας τις ευχές του Σεβασμιωτάτου κ.Ιγνατίου, ο εκπρόσωπος της περιφέρειας κ.Παιδής Αθανάσιος, ο  κ.Ροντούλης Αστέριος-πολύτεκνος επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δράση Πολιτών» στον δήμο Τυρνάβου, ο πρόεδρος των Θεολόγων Ν.Λάρισας κ.Οικονόμου Δημ. Επιστολές απέστειλαν οι Βουλευτές Λάρισας της Ν.Δ κ.Κέλλας Χρήστος και κ.Μάξιμος Χαρακόπουλος.

το Δ.Σ ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση ευχόμενο σε όλους ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!


                                 το Δ.Σ   με τον Σεβασμιώτατο κ.Παύλο



 
                                     
                Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Σισανίου & Σιατίστης κ.Παύλος                 


                      απονομή τιμητικής πλακέτας στον Σεβασμιώτατο 
                      απο τον πρόεδρο του συλλόγου κ.Γκουντελάκη Π.