ScrollMsg

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε...

Καλώς Ήρθατε

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση των πολυτέκνων για τα πρωτάκια

Οι πολύτεκνοι εκπέμπουν SOS

τέτοιος δημογραφικός κατήφορος δεν έχει ξαναϋπάρξει!!

....κι όμως όλοι τους κωφεύουν!!


Πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη πλέον εκδήλωση των πολυτέκνων στην οποία δόθηκε η πρώτη σχολική τσάντα στα πρωτάκια της Α’ Δημοτικού.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο φιλόξενο Πάρκο του Αγ.Αντωνίου με τη συμμετοχή πολλών πολυτέκνων οικογενιών.
Ο πρόεδρος του συλλόγου κ.Τσιόγιας αναφέρθηκε στον εφιάλτη του  δημογραφικού στη χώρα μας το οποίο αποτελεί το υπ΄ αριθμ. ένα εθνικό πρόβλημα της πατρίδος μας, η Ελλάς είναι η 3η πλέον γηρασμένη χώρα του κόσμου, το 20% και πλέον του πληθυσμού της είναι άνω των 65 ετών, την τριετία 2011-2012-2013 οι θάνατοι(339.561) ξεπέρασαν τις γεννήσεις(300.993) κατά 38.628!!!
Ακόμη για πρώτη φορά από το 1921, που υπάρχουν στοιχεία, το 2013 οι γεννήσεις κατήλθαν κάτω από το όριο των 100.000 και ήσαν μόλις στις 94.134.  Οι δε θάνατοι ανήλθαν στους 111.794, δηλ. υπεροχή των θανάτων κατά 17.660!! Το 2014 οι θάνατοι (114.311) υπερέχουν των γεννήσεων  (93.452) κατά 20.779 και το πρώτο οκτάμηνο του 2015 (1/1 έως 17/8) οι θάνατοι ανήλθαν στους 83.018 και οι γεννήσεις είναι μόλις 60.131, υπεροχή δηλ. των θανάτων κατά 22.887!!!
Εν όψει αυτής της εφιαλτικής καταστάσεως της υπογεννητικότητος στη χώρα μας  και των παραπάνω δεδομένων αυτονόητο είναι ότι η Κυβέρνηση, που θα προκύψει από τις εκλογές, δεν μπορεί να αγνοήσει το πρόβλημα και έχει χρέος απέναντι στο Έθνος να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα, που θα οδηγούν στην ανατροπή αυτής της καταστάσεως, για να ελπίζουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας ότι θα υπάρχει μέλλον σ΄ αυτή την πατρίδα.
Δυστυχώς και η απελθούσα  (συγ)Κυβέρνηση ακολούθησε  πιστώς την ίδια αντιπολυτεκνική και αντιδημογραφική πολιτική της  προηγούμενης (συγ)Κυβέρνησης .
Δεν μπορεί να καταδικάζει τους πολυτέκνους στο να μη μπορούν να σπουδάσουν τα παιδιά τους.
Τα τρόφιμα τα πήραν και αυτά από τους πολύτεκνους.
Η διάταξη του άρθρου 21 παρ. 2 του Συντάγματος, που επιβάλει ότι «Πολύτεκνες οικογένειες.. έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το κράτος», έπαυσε πλέον να ισχύει;
Στην εκδήλωση παρέστησαν
o        εκπρόσωπος της Ι.Μ Λάρισας π.Νικηφόρος
o        ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Ν.Λάρισας κ.Κόκκαλης Β.
o        ο Αντ/ρχος Λαρισαίων κ.Σούλτης Γ.
o        ο Πρόεδρος του Περιφ.Συμβουλίου κ.Παπαχαραλάμπους Γρηγ.
        Επιστολές απέστειλαν οι βουλευτές της Ν.Δ κ.Χαρακόπουλος Μάξ. και κ.Κέλλας Χρ.
Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν το βιβλιοπωλείο ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ (σχολ.τσάντες), το S/M Μασούτης (σοκοφρέτες) και η Aδελφότητα Θεολόγων ΣΩΤΗΡ ( βιβλία).Ο Σύλλογος προσέφερε αναψυκτικά και βιβλία.Επίσης υπήρξε και λαχειοφόρος αγορά στην οποία κληρώθηκαν 2 ποδήλατα.