ScrollMsg

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε...

Καλώς Ήρθατε

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



 ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
ΤΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ METΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΝ
Δεν είναι δυνατόν πέρυσι όλες οι σχολές να εφάρμοσαν  το νόμο του Κράτους περί μετεγγραφών και να ταλαιπωρούνται ακόμα και σήμερα γονείς και τέκνα πολυτέκνων οικογενειών των Αρχιτεκτονικών σχολών των οποίων οι διοικήσεις από καθαρούς λόγους αντιδημογραφικούς και αντιοικογενειακούς προσέφυγαν στο ΣτΕ, το οποίο δυστυχώς τις <<δικαίωσε>>!.
Εκφράζουμε την απορία μας για την απόφαση του ΣτΕ την οποία ακόμα και ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου σχολιάζοντας την είπε: «…φαίνεται ότι οι δικαστές που εξέδωσαν την απόφαση αυτή ζούσαν σε άλλο πλανήτη»!!!
Και καλά το ΣτΕ έκανε τη δουλειά του… η επίσημη Πολιτεία τι έκανε; Συμμορφώθηκε λέει με την απόφαση του ΣτΕ και εκδίδει αποφάσεις μπαλώματα για τους 17 του ΕΜΠ και 5 του ΑΠΘ των Αρχιτεκτονικών Σχολών !  Γιατί όμως δεν συμμορφώθηκε με την απόφαση του ΣτΕ και επέτρεψε τις ελεύθερες μετεγγραφές των ενστόλων;;;   Εμείς λέμε καλά έκανε, αλλά γιατί όχι και σε αυτούς που ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ προστατεύονται;
Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας να ρυθμίσει άμεσα νομοθετικά το ζήτημα των μετεγγραφών των πολυτέκνων (γονέων και παιδιών) και των φοιτητών των Αρχιτεκτονικών Σχολών Αθηνών και Θεσσαλονίκης και να θεωρηθούν ως αυτοδικαίως εγγραφέντες οι φοιτητές που υπέβαλαν αίτηση μετεγγραφής στις Αρχιτεκτονικές Σχολές Αθηνών και Θεσσαλονίκης.
Καλούμε επίσης τους Βουλευτές όλων των κομμάτων να ενδιαφερθούν για την επίλυση του δίκαιου αιτήματος των πολυτέκνων οι οποίοι προστατεύονται ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ και να αναλογισθούν ότι και παλιότερα που το ζήτημα το ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ δεν ήταν τόσο έντονο κάποιοι άλλοι δικαστές είχαν λάβει τελείως αντίθετη απόφαση που έλεγε: «Η εξυπηρέτηση του ατομικού συμφέροντος των πολυτέκνων, αποτελεί εξυπηρέτηση του γενικοτέρου δημοσίου συμφέροντος, προ του οποίου και αυτή η αρχή της ισότητας των Ελλήνων απέναντι στο νόμο υποχωρεί, λόγω του δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα μας».
Τι συμβαίνει άραγε με τους δικαστές μας ή μήπως άλλαξε το Σύνταγμα μας;


 Οι φοιτητές πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα

 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ