ScrollMsg

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε...

Καλώς Ήρθατε

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Επιστολή για το ν/σ για τη Παιδεία


ΒΑΛΤΕ  ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ   ΣΑΣ   
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΔΩ                         
                                                                                                  21/06/2015
                                                                                                 Αρ.Πρωτ.18
Προς κ.Υπουργό Παιδείας
Αρ.Μπαλτά
Θέμα: ν/σ ΥΠΕΠΘ
Κ.Υπουργέ,

Oι προηγούμενοι κυβερνώντες με τα μέτρα τους εναντίον των οικογενειών κατάφεραν και πέτυχαν να υπερτερούν οι θάνατοι των γεννήσεων μέχρι σήμερα κατά 19.000 περίπου. Eλπίζοντας ότι θα εισακουσθούμε θέλουμε να σας επισημάνουμε τα παρακάτω:  
Οι πολύτεκνοι στηρίζουν ουσιαστικά  την Ελλάδα, συμβάλλουν στην ανανέωση του πληθυσμού, αμβλύνοντας και μετριάζοντας το οξύτατο και καταστροφικό ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ της Πατρίδας μας το οποίο είναι το κατ'εξοχή ΠΡΟΒΛΗΜΑ επάνω απ'όλα.
Στο ν/σ για την Παιδεία:

Όσον αφορά το άρθρο 12 είναι ανεπίτρεπτο να μοριοδοτούνται οι πολύτεκνοι με 2 μόρια  μη λαμβανομένου υπόψη και τον αριθμό των τέκνων. Εμείς ζητούμε να επανέλθει το παλαιό καθεστώς το οποίο ίσχυε επί πολλά  έτη χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό. Να μετεγγράφονται στην αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ, που είναι πλησιέστερη στον τόπο κατοικίας τους ή εκεί όπου φοιτά ο (η) αδελφός (η) τους.
Όσον αφορά  το άρθρο 47 ,το οποίο αναφέρεται στην πρόσληψη των Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών πρέπει  οι πολύτεκνοι Εκπαιδευτικοί  να προτάσσονται των Πινάκων των Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών, ανεξαρτήτως προϋπηρεσίας ή όχι.
 Επίσης να διορισθούν οι εναπομείναντες πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί  ο διορισμός των οποίων εκκρεμεί από το έτος 2010 και οι οποίοι είχαν πιστέψει στη συνέχεια και συνέπεια του κράτους. Οι συνάδελφοι αυτοί έκαναν τον προγραμματισμό τους, απέκτησαν 4 τέκνο κάνοντας χρήση της τότε ευνοϊκής διάταξης της Πολιτείας. Και γιατί όχι να μην θεσπισθεί μέτρο-κίνητρο πρόσληψης των πολυτέκνων στην εκπαίδευση και σε ποσοστό 20% όπως ισχύει στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα.
Όσον αφορά το άρθρο 51, στις τοποθετήσεις και μεταθέσεις των πολύτεκνων εκπαιδευτικών να επανέλθει το προηγούμενο καθεστώς ώστε να τοποθετούνται και μετατίθενται κατά προτεραιότητα και να μην κρίνονται υπεράριθμοι εφόσον έχουν και ένα προστατευόμενο τέκνο.
Οι πολύτεκνοι ήταν αυτοί που με τα παιδιά τους γέμιζαν τις σχολικές αίθουσες και τώρα που φτάσαμε στις καταργήσεις σχολικών μονάδων και συγχωνεύσεις τμημάτων κάποιοι αδυνατούν να το κατανοήσουν και να πάρουν σωστές αποφάσεις.
Όσον αφορά το άρθρο 50 ( Θέματα καθ’ υπέρβαση εγγραφής αποφοίτων Λυκείων που έχουν βραβευθεί σε Ολυμπιάδες) σίγουρα αναγνωρίζεται από το νομοθέτη η προσπάθεια των παιδιών αυτών. Αντίστοιχα δεν έπρεπε να αναγνωρίζετε η προσπάθεια των ηρώων πολυτέκνων που ο αγώνας τους είναι διαρκής και μάλιστα Θεάρεστος;

κ.Υπουργέ,

Από το 2004 ως το 2010 που ίσχυσε ο διορισμός των πολυτέκνων εκπαιδευτικών διορίσθηκαν κάπου στις 4000 εκπ/κοί (ποσοστό περίπου 7%  των  συνολικά  διορισθέντων εκπαιδευτικών) που απέδωσαν αντίστοιχες και πλέον γεννήσεις!! Όλοι αυτοί οι πολύτεκνοι διορίσθηκαν στον τόπο των συμφερόντων τους (και πολύ σωστά έγινε διότι εκτός των άλλων μας ενδιαφέρει και η παρουσία των γονέων δίπλα στα παιδιά – η σωστή ανατροφή τους).
Ο αριθμός των πολυτέκνων οικογενειών στη χώρα μας δυστυχώς μειώνεται με όλα αυτά τα παράλογα μέτρα που εφαρμόσθηκαν και αντί να σημάνει συναγερμός και να θεσμοθετηθούν δημογραφικά κίνητρα  κάποιοι πράττουν το αντίθετο. Γιατί άραγε; Που πάει το πράγμα;
Τολμείστε πάρτε μέτρα για τους στυλοβάτες του Έθνους τα οποία αποτελούν ελάχιστο φόρο τιμής για αυτούς.
Η μόνη τάξη που αντιστέκεται σθεναρά στον ξέφρενο κατήφορο της υπογεννητικότητας, είναι η τάξη των πολυτέκνων οικογενειών.

Κοινοποίηση:
Μέγαρο Μαξίμου
Αν.Υπουργ. κ.Κουράκη
Τοπικούς Βουλευτές όλων των κομμάτων

Για το Δ.Σ

                Ο Πρόεδρος               Ο Γεν.Γραμματέας


                Τσιόγιας Νικ.                Γκουντελάκης Παν.