ScrollMsg

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε...

Καλώς Ήρθατε

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

παραπλάνηση των Βουλευτών για τις μετεγγραφές........

Έτσι λοιπόν παραπλάνησε ο υπουργός τη Βουλή το καλοκαίρι (με την τροπολογία των οικονομικών  κριτηρίων για τις Μετεγγραφές) και έπεισε τους βουλευτές για  να την  ψηφίσουν…  

Τον Ιούλιο  έλεγε  στους βουλευτές  ότι πρόκειται για 300 θέσεις το πολύ…   αργότερα το Σεπτέμβριο  τις ανέβασε σε  500  και τώρα έγιναν  1914!!!

Για αυτούς και για πολλούς άλλους υπάρχουν θέσεις...  Μόνο για τους 723 πολύτεκνους και του 10% δεν υπάρχουν!..  

Ντροπή !!

Ορίστε τι έλεγε:

Λοβέρδος  στη βουλή 24/7: “…Η δική μας παρατήρηση, ως νέα πολιτική ηγεσία, ήταν ότι δεν έχει προβλεφθεί κάτι μόνο για τους φτωχούς. Έτσι φέραμε τη διάταξη που ίσχυε το 2012 - 2013 για τα εισοδήματα μιας οικογένειας ανά μέλος της και είπαμε 9000 € κατά άτομο οικογένειας, αλλά τα τμήματα θα παίρνουν από αυτούς το 10% με τη σειρά των επιδόσεών τους. Δηλαδή, κάναμε μια πρόβλεψη μόνο για τους φτωχούς - και η έννοια του φτωχού σήμερα δεν ταυτίζεται με την έννοια του ανέργου, αλλά είναι ευρύτερη, τα μεσαία στρώματα, κατά την εφορία, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις σπουδές δύο και τριών παιδιών ή και ενός παιδιού - και βάλαμε και αυτό το κριτήριο, από το οποίο εμείς υπολογίσαμε ότι θα μας προκύψουν 300 μεταγραφές σε όλα τα Πανεπιστήμια.”


Λοβέρδος  στην Καθημερινή 23/9: «…Επειδή η ανωτέρω διάταξη δεν προέβλεπε καμία περίπτωση για όσες οικογένειες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, με το Ν.4274/14.7.2014 (ΦΕΚ 147) άρθρο 47, και με δική μου πρωτοβουλία, επαναφέραμε ό,τι ίσχυε τα δύο προηγούμενα χρόνια, δηλαδή να δύνανται να μετεγγραφούν, όσοι έχουν κατά κεφαλήν ετήσιο εισόδημα (σε μία οικογένεια) μέχρι 9000 ευρώ και έως 10% του αριθμού των εισακτέων στο τμήμα υποδοχής. Το μέτρο αυτό ευνοεί τους έχοντες πραγματική οικονομική ανάγκη και βοηθάει τα ΑΕΙ αφού βάζει όριο 10%. Στην κατηγορία αυτή θα ανήκουν πολύ λίγοι και πάντως οι πραγματικά πτωχοί, αφού ο συντριπτικός αριθμός καλύπτεται από την προηγούμενη ρύθμιση. Σύμφωνα με εκτιμήσεις μας, ο αριθμός αυτών των μετεγγραφών, δεν θα υπερβεί τις 500.»