ScrollMsg

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε...

Καλώς Ήρθατε

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Η αύξηση των αιτήσεων για τα επιδόματα τέκνων προβληματίζει το Υπουργείο Εργασίας!!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ
ΛΑΡΙΣΗΣ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ
*  ΗΠΕΙΡΟΥ 83 – 41.222 ΛΑΡΙΣΑ
( 2410-614177
( & FAX: 2410-614981
 Email:sypolarisa@gmail.com  
 http://syllogospolyteknonlarisas.blogspot.com/                                                  
                                                                          
  Αρ.Πρωτ.109
23/09/2013

Αξιότιμο Πρωθυπουργό
κ.Αντώνη Σαμαρά

ΘΕΜΑ: Χορήγηση επιδομάτων: τρέχουν τώρα στην κυβέρνηση με τα άσχετα παιδαρέλια του ΥΠΟΙΚ & ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ μέχρι σήμερα έχουν υποβάλλει το έντυπο Α21 για τα επιδόματα τέκνων 760.000 υποψήφιοι δικαιούχοι ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις ο αριθμός θα αγγίξει το 1 εκατομμύριο καθώς ως τη λήξη της προθεσμίας (τέλος Δεκεμβρίου) απομένουν ακόμη 3 μήνες!!
Τα στελέχη του υπουργείου άλλη εκτίμηση είχαν και προβληματίζονται τώρα με τη ξαφνική αύξηση των αιτήσεων. Ενώ όλα μαζί τα επιδόματα και με την ισόβια σύνταξη στοίχιζαν περί τα 600 εκατ.€ και η κατάργηση των έγινε για να εξοικονομηθούν πόροι 86 εκατ. €.., πριν λίγο καιρό το κονδύλι το ανέβαζαν στα 755 εκατ. € και τώρα βλέπουν ότι δεν φτάνει και αυτό! Βλέπουμε δηλαδή ότι όχι μόνο δεν μειώνεται το κονδύλι, αλλά αυξάνει κατά πολύ και το χειρότερο… οι πολύτεκνοι είναι εκτός αυτών των επιδομάτων!!!. Και να σκεφθεί κανείς ότι ο έλεγχος όλων αυτών των δηλώσεων, όπως υπολογίζεται ότι θα είναι, ειδικώς για το 2013, «δύναται να είναι δειγματοληπτικός και να διενεργείται προληπτικά ή κατασταλτικά. Το δείγμα καθορίζεται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΓΑ μετά από εισήγηση του κλάδου οικογενειακών επιδομάτων». Υπάρχει δηλαδή περίπτωση να μην  διενεργηθεί έλεγχος!!!
Η ΑΣΠΕ καιρό τώρα φώναζε να παραμείνουν τα επιδόματα που δίδονταν ως έχουν με μείωση κατά 15%.Με την παραπάνω ρύθμιση η Κυβέρνηση θα εξοικονομούσε περισσότερα, δηλαδή 103.000.000 ευρώ, αφού η μηνιαία δαπάνη για όλα αυτά τα επιδόματα και λοιπά, ανέρχεται σε 57,5 εκατομμύρια ευρώ       (57,5εκ.Χ15%Χ12), όπως αυτό άλλωστε μπορεί να το διαπιστώσει και οιοσδήποτε από τον ΟΓΑ. Τελικά δεν εισακούσθηκε. Γιατί άραγε; Καμιά εξήγηση μέχρι τώρα.
Ξεχνάτε επίσης κύριοι ότι τα επιδόματα των πολυτέκνων δεν είναι προνοιακά επιδόματα, αλλά θεσπίστηκαν ως δημογραφικό κίνητρο για να αποκτήσουν τα νέα ζευγάρια 3ο, 4ο  τέκνο… και επιπλέον αυτά προέρχονται κυρίως  από τους ίδιους τους πολύτεκνους - από τη τσέπη τους… είναι μία έμμεση μερική επιστροφή ΦΠΑ, λόγω των πολλαπλών αγορών που πραγματοποιούν οι πολυμελείς οικογένειές τους. Δυστυχώς με αυτά τα μέτρα, οι πολύτεκνες οικογένειες στις μέρες μας είναι σε διωγμό… και οι οικογένειές μας αντί να τιμώνται από την πολιτεία τιμωρούνται και εμπαίζονται! 
Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος να χορηγούνται τα επιδόματα ανά δίμηνο και όχι με μεγάλη καθυστέρηση όπως φέτος, να σημειωθεί ότι αυτή η καθυστέρηση θα παρατηρείται κάθε χρονιά τέτοια εποχή!.
Θα πρέπει άμεσα ο Πρωθυπουργός να επέμβει και να τους στείλει όλους αυτούς που έβγαλαν χολή κατά των πολυτέκνων στο σπίτι τους. Το θέμα είναι έχετε τα κότσια κ. Πρωθυπουργέ;

  
ΓΙΑ  ΤΟ  Δ.Σ


              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



         ΤΣΙΟΓΙΑΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ       ΓΚΟΥΝΤΕΛΑΚΗΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ