ScrollMsg

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε...

Καλώς Ήρθατε

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Μια παραίτηση με νόημα

Την παραίτησή της από την «Επιτροπή 2021», η οποία έχει ως αποστολή την διοργάνωση κύκλου εκδηλώσεων για την συμπλήρωση διακοσίων ετών από την Επανάσταση της Εθνεργεσίας, υπέβαλλε η Λαρισαία Καθηγήτρια Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Μαρία Ευθυμίου. Σύμφωνα με το κεντρικό θέμα της εφημερίδας «ΕΣΤΙΑ» η διακεκριμένη καθηγήτρια απέστειλε απόρρητη επιστολή στην Πρόεδρο της Επιτροπής 2021 Γιάννα Αγγελοπούλου στις 6 Μαΐου. «Σε τόνο ευγενικό και αξιοπρεπή εις τρόπον να καταστεί σαφές δεν έχει προσωπική αντιπαράθεση με την κυρία Αγγελοπούλου η κυρία Ευθυμίου εξέφρασε την διαφωνία της για τον ασύντακτο χωρίς σχεδιασμό τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει η επιτροπή τον εορτασμό…» επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στο δημοσίευμα της εφημερίδας.
πηγή: larissanet.gr
Σχόλιο: Με την επιλογή συγκεκριμένων μελών της "Επιτροπής", με τον τρόπο που δραστηριοποιούνται & την διατήρηση στις θέσεις τους, φαίνεται ότι το ζητούμενο δεν θα είναι ο εορτασμός, αλλά η ανάδειξη της ιστορικής αλήθειας & η προστασία των τιτάνων αγωνιστών από την διαστρέβλωση & υποβάθμιση των αγώνων τους. Είναι βέβαιο ότι ο Καραϊσκάκης, αν δεν είχε κάτι άλλο να ασχοληθεί, θα είχε κάποιες πολύ εύστοχες εκφράσεις για να τους χαιρετήσει, πάντα «σε τόνο ευγενικό και αξιοπρεπή".