ScrollMsg

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε...

Καλώς Ήρθατε

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Μάξιμος Χαρακόπουλος στην επιτροπή για το Δημογραφικό

 Τώρα που ολοκληρώνονται οι εργασιες της Διακομματικής για το Δημογραφικό το συμπέρασμα από όσα ακούστηκαν στην Επιτροπή είναι ότι η κατάσταση είναι δυσχερέστερη απ’ ότι αρχικώς είχαμε πιστέψει. Η φθίνουσα πληθυσμιακή πορεία της χώρας τρέχει με ραγδαίους ρυθμούς. Η Ελλάδα είναι ήδη μια χώρα γερόντων.

Επίσης διαπιστώσαμε το ανυπόστατο των προβλέψεων ή και επιθυμιών κάποιων κύκλων ότι το πρόβλημα της υπογεννητικότητας των Ελλήνων, θα επιλυθεί από τους μετανάστες. Αυτό που εμμονικά παραβλέπουν οι οπαδοί αυτής της θεωρίας, είναι ότι οι πληθυσμοί δεν είναι ένα μείγμα που προσθέτεις ό,τι να ‘ναι μέσα για να συμπληρώσεις μια ορισμένη ποσότητα. Απαιτείται, ταυτοχρόνως, μια πολιτισμική ομοιογένεια για να κατοχυρώνεται η κοινωνική συνοχή. Διαφορετικά, αυτό που θα δημιουργηθεί θα είναι μια Βαβέλ και όχι ένα κράτος.
Καταλήγοντας στην παρέμβασή μου τόνισα ότι όλοι συμφωνούμε, πλέον, πως η αγωνία για το δημογραφικό δεν είναι συντηρητική αγκύλωση αλλά υπαρκτή αναγκαιότητα! Αυτή τη φορά, λοιπόν, δεν πρέπει να μείνουμε στις διαπιστώσεις. Δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου. Ό,τι είναι να γίνει πρέπει να γίνει γρήγορα, για να αποδώσει μετά από χρόνια.
Απαιτείται ένα πρόγραμμα αντιστροφής της πληθυσμιακής συρρίκνωσης, που θα αγκαλιάσει κάθε τομέα της κυβερνητικής πολιτικής, στην οικονομία, στην εκπαίδευση, στην υγεία. Και το οποίο θα μπορούσε να καθοδηγηθεί από ένα υπουργείο Οικογένειας και Δημογραφίας. Πρωταρχικό μέλημα να ληφθούν μέτρα που θα βοηθήσουν την αύξηση των γεννήσεων. Στη διάρκεια των συνεδριάσεων διατυπώθηκαν προτάσεις για επιδόματα για το κάθε παιδί, αυξητικά από το πρώτο και στη συνέχεια ανάλογα. Προτάσεις για σειρά φοροαπαλλαγών με κριτήριο τον αριθμό των παιδιών, προκειμένου να νοιώσουν τα ζευγάρια πως το κράτος είναι δίπλα τους, ότι το παιδί δεν θα φέρει επιπρόσθετα ασήκωτα οικονομικά βάρη. Και όχι βεβαίως, αυτό που συμβαίνει σήμερα, που σχεδόν καταδιώκεται και τιμωρείται όποιος έχει τρία ή περισσότερα παιδιά.
Δείτε τα βίντεο των παρεμβάσεών μου:
https://youtu.be/x8MurxHY_sc
https://youtu.be/96RP5fx2aQU
https://youtu.be/gUd0uvkiDB4video


Σχόλιο:

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ για το ότι το πρόβλημα της υπογεννητικότητας των Ελλήνων, θα επιλυθεί από τους μετανάστες.προσωπικά απο το 2003 που ασχολούμαι με τα των πολυτέκνων θέματα, έλεγα πάρτε μέτρα για το Δημογραφικό , θα το βρούμε μπροστά μας και οι πιο πολλοί με χαρακτήριζαν γραφικό.τα έλεγα στον κόσμο (η απαντηση ηταν και τι με νοιάζει εμένα που είσαι πολύτεκνος), τα έλεγα στους φωστήρες της τοπικής ΕΛΜΕ αλλά και στην ΟΛΜΕ με χαρακτήριζαν γραφικό (τωρα φωναζουν που οι αιθουσες ειναι αδειες και πολλοι συναδελφοι τιθενται υπεραριθμοι αλλα κάνουν και λόγο για διορισμούς!), τα ελεγα στους πολιτικούς όλων των κομμάτων, ματαια ομως , γιατι εφαρμοσθηκαν μετρα που εξισωναν τους εχοντες πολλα παιδια με τους αγαμους και με τους μη εχοντες παιδια.εφαρμοσθηκαν μετρα σκληρα οπως η φορολογια με καταργηση του αφορολογητου,επιβλήθηκε φορος πολυτελειας στα Ι.Χ των 1.929 κ.εκ και πολλά άλλα τα οποία σας τα παραθετω ΠΑΡΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ (ΚΟΥΡΕΛΙΑΣΘΗΚΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ) ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΕΙΔΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ! http://aspe.gr/.../3532-%CE%B4%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%B9%CE...

 πραγματικά κ.Βουλευτά σήμερα καταδιώκεται και τιμωρείται όποιος έχει τρία ή περισσότερα παιδιά. αξιόλογη πραγματικά η προσπάθεια σας σαν Αντ/δρος της Διακομματικής επιτροπής της Βουλής για το Δημογραφικό.απο τα λεγόμενα σας διακρίνω και μια απογοήτευση για την κατάσταση που επικρατεί και φυσικά δεν έπρεπε να φθάσει μέχρις εδω......καλές αποφάσεις να λάβετε για το καλό της ΕΛΛΑΔΟΣ!!!!εμεις προσωπικα οι πολύτεκνοι υπεραγαπάμε τη χώρα που ζούμε και επαναλαμβάνω για μια ακομη φορα ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗ ΔΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΝΤΑ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΜΩΣΑΪΚΟ!