ScrollMsg

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε...

Καλώς Ήρθατε

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ!



 Ο Σύλλογός μας με έκπληξη  πληροφορήθηκε πως εκατοντάδες χιλιάδες οικογενειάρχες που περιμένουν να εισπράξουν από τον ΟΓΑ τον Ιούλιο τα ποσά των οικογενειακών επιδομάτων (των επιδομάτων τέκνων και των επιδομάτων τριτέκνων και πολυτέκνων) για το πρώτο και το δεύτερο τρίμηνο του 2017, βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο η Εφορία να κατάσχει τα ποσά αυτά, επειδή οι ίδιοι έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο. 
Κι αυτό γιατί η ισχύουσα νομοθεσία δεν προβλέπει την προστασία των συγκεκριμένων επιδομάτων από τις κατασχέσεις για οφειλές προς το Δημόσιο, οπότε οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. μπορούν  να τα κατάσχουν, είτε πριν είτε αφού αυτά πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων!  Και ναι μεν ορισμένοι από τους οικογενειάρχες αυτούς έχουν δηλώσει τους λογαριασμούς, στους οποίους πιστώνονται τα παραπάνω επιδόματα, ως ακατάσχετους.  Πολλοί όμως δεν έχουν αυτήν την δυνατότητα, διότι έχουν ήδη δηλώσει ως ακατάσχετους άλλους λογαριασμούς.  Και διερωτάται ο Σύλλογός μας: Τόσο ανάλγητοι έχουν γίνει πια οι κυβερνώντες; Τόσο ανίκανοι να προστατεύσουν αποδεδειγμένα ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως είναι οι πολύτεκνες οικογένειες;  Οι πολύτεκνοι που δεν μπορούν να πληρώσουν την εφορία, είναι τα κατεξοχήν θύματα της μνημονιακής λαίλαπας που σαρώνει τους οικονομικά ασθενέστερους τα τελευταία 7 χρόνια.  Οι συγκεκριμένες οικογένειες, προφανώς, δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν τα προς το ζην! Τα πολυτεκνικά επιδόματα τους είναι απολύτως  απαραίτητα! Και έρχεται το ανάλγητο κράτος να τους πει πως προηγείται η εφορία από το ψωμί της οικογένειάς τους! Αίσχος! Ντροπή! Πού είναι οι πολιτικές δυνάμεις να καταγγείλουν την καταπάτηση του Συντάγματος, που μεριμνά ιδιαίτερα για την πολύτεκνη οικογένεια; Έχουμε χορτάσει από λόγια! Έργα δεν βλέπουμε! Δεν υπάρχουν μόνο οι πρόσφυγες και οι μετανάστες! Υπάρχουν και οι Έλληνες πολίτες που υποφέρουν, και μάλιστα οι πολύτεκνοι!
Κύριοι, εάν δεν μπορείτε να προστατεύσετε τους πολίτες σας, παραιτηθείτε και αποσυρθείτε από την πολιτική! Δώστε τουλάχιστον την ευκαιρία σε άλλους να αναλάβουν, που θα έχουν την βούληση να υπερασπίσουν τους αδύναμους πολίτες αλλά και το εθνικό συμφέρον, έναντι οιουδήποτε κόστους! Που θα θέσουν την προστασία των Ελλήνων πολιτών πάνω από τα θελήματα και τις ορέξεις των «θεσμών»!

Αλ.Τσίπρας  προεκλογικά  16-01-2015: "Οι πολύτεκνοι ήταν από τα μεγαλύτερα θύματα των αντικοινωνικών περικοπών-Θα αποκαταστήσουμε την αδικία''!!!!!

Από το γραφείο τύπου