ScrollMsg

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε...

Καλώς Ήρθατε

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Αναφορά Μάξιμου Χαρακόπουλου στη Βουλή για μετεγγραφές πολυτέκνων



Αθήνα, 4 Νοεμβρίου 2015

Ομιλία
του βουλευτή Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας
κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου

στην Ολομέλεια της βουλής, επί του σχεδίου νόμου «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενσωμάτωση στο ελληνικό δίκαιο της Οδηγίας 2012/27/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ενεργειακή απόδοση κλπ»


«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Η συζήτηση του παρόντος νομοσχεδίου γίνεται στη σκιά των προκλητικών δηλώσεων του αρνητή της Γενοκτονίας των Ποντίων, υπουργού Παιδείας.
Δηλώσεις που συνιστούν ύβρη για τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα της τουρκικής θηριωδίας, που στόχο είχε την εξαφάνιση των χριστιανικών πληθυσμών από τη Μικρά Ασία.  Ο κ. Φίλης που εζήλωσε τη δόξα της κ. Ρεπούση δεν μπορεί να έχει θέση στην κυβέρνηση.

Και επειδή η κυβέρνηση ψελλίζει κάτι δικαιολογίες περί διαφορετικών επιστημονικών απόψεων, τις οποίες ακούσαμε και απόψε από τον κ. Σκουρλέτη, καλό θα είναι η βουλή επιτέλους να επανεκδώσει το μνημειώδη τόμο για τη Γενοκτονία των Ποντίων του καθηγητή Κώστα Φωτιάδη για να διαβάσουν τα ντοκουμέντα όσοι δεν έχουν ακούσματα από τους παππούδες τους για τις σφαγές και τους διωγμούς, όπως εμείς που έχουμε προσφυγική καταγωγή.

Και επειδή πιστεύω καλόπιστα ο υπουργός κ. Τσιρώνης είπε ότι η σφαγή δεν έχει σημασία αν λέγεται γενοκτονία ή εθνοκάθαρση υπενθυμίζω το ψήφισμα της Διεθνούς Ένωσης Μελετητών Γενοκτονιών ότι η εθνική εκκαθάριση που υπέστησαν οι ελληνικοί πληθυσμοί της οθωμανικής αυτοκρατορίας από τους Νεότουρκους και τους Κεμαλικούς ανήκει στην κατηγορία των εγκλημάτων Γενοκτονίας, όπως αυτή ορίζεται από τον ΟΗΕ το 1948.

Ερχόμενος στα του νομοσχεδίου, κ. Πρόεδρε, δεν μπορώ παρά να σχολιάσω τον τρόπο που νομοθετεί η κυβέρνηση. Όλοι θυμόμαστε ότι ως αντιπολίτευση οι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους όταν έρχονταν νομοσχέδια ως επείγοντα ή κατεπείγοντα.

Και τι βλέπουμε επί των ημερών της πρώτης και δεύτερης φοράς αριστερά: Σχεδόν το σύνολο των νομοσχεδίων έρχονται ως επείγοντα και κατεπείγοντα. Πάντοτε με τη δικαιολογία των έκτακτων συνθηκών. Αλήθεια τώρα προέκυψαν οι έκτακτες συνθήκες;
Κατά κανόνα επίσης τα νομοσχέδια εμφανίζονται ως «κουρελού» με άσχετες διατάξεις-μπαλώματα και τροπολογίες. Και από αυτό τον κανόνα δεν ξεφεύγει και το υπό συζήτηση σχέδιο νόμου.

Και με το πρόσχημα της επείγουσας ενσωμάτωσης μιας κοινοτικής οδηγίας φέρνετε στη βουλή επώδυνα φορολογικά μέτρα.

Πώς, όμως, κατέστη επείγουσα η εναρμόνιση με το κοινοτικό δίκαιο; Σεις δεν αφήσατε να σέρνεται επί μήνες η ενσωμάτωση της οδηγίας για τα ενεργειακά, ενώ ήταν έτοιμη από την προηγούμενη κυβέρνηση, που εσείς ανατρέψατε;

Η αλήθεια είναι ότι ο νόμος που καλούμαστε να ψηφίσουμε πλήττει καίρια παραγωγικούς τομείς, από αυτούς που έμειναν όρθιοι από την οικονομική κρίση.
Αφού πρώτα παραπλανήσατε τον ελληνικό λαό με παραμύθια της Χαλιμάς, πάτε να ξεθεμελιώσετε ό,τι έχει μείνει όρθιο.

Σήμερα δίνετε ένα πρώτο κτύπημα στον αγροτικό κόσμο, που δυστυχώς σε ένα μεγάλο μέρος του σας πίστεψε και σας έδωσε την πρώτη θέση και στις εκλογές του Σεπτέμβρη, όταν υποσχόσασταν ότι είχατε έτοιμα τα ισοδύναμα.

Και για μια ακόμη φορά είπατε ψέματα. Δεν είχατε τίποτε. Δεν βρήκατε τίποτε. Ο στόχος σας ήταν η παραμονή στην εξουσία.

Τώρα, λοιπόν, ξεκινά η επίθεση εναντίον των αγροτών. Με την κατάργηση της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου. Που θα ολοκληρωθεί το επόμενο έτος.

Και έπεται συνέχεια. Με την μεγάλη αύξηση της φορολογίας και της προκαταβολής φόρου, με τον τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών, με την φορολογία των επιδοτήσεων, με την κατάργηση των όποιων φοροαπαλλαγών.

Και μην επικαλείστε την ψήφο της Νέας Δημοκρατίας στη συμφωνία κ. υπουργέ. Η κακή συμφωνία είναι έργο των χειρών σας. Εμείς ψηφίσαμε την παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στις εκλογές υποκλέψατε την ψήφο των αγροτών τάζοντας ισοδύναμα. Και επειδή το παραμύθι με τα ισοδύναμα έλαβε τέλος, αποφασίσατε να αντεπιτεθείτε. Και διαδίδετε ότι οι αγρότες δεν πληρώνουν φόρους και επενδύετε στον κοινωνικό αυτοματισμό.

Ένα έργο που έχουμε ξαναδεί. Το Κολωνάκι εναντίον της Περιφέρειας.
Σήμερα, όμως, βλέπουμε την πρεμιέρα του έργου «Όταν οι μάσκες πέφτουν»…

Και επιπλέον, είναι τέτοιος ο πόνος σας για την υγιή ανάπτυξη της οικονομίας, που στο νομοσχέδιο-κουρελού που μας φέρατε στην Επιτροπή εξοντώνατε τον κλάδο της μικρής ελληνικής ζυθοποιίας.

Εσείς, οι κήνσορες, που λοιδορούσατε τους πολιτικούς σας αντιπάλους ως προσκυνημένους, τώρα ακολουθείτε με θρησκευτική ευλάβεια τις υποδείξεις του ΟΟΣΑ.

Τα ίδια που κάνατε με τη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος, εσείς που χύνατε κροκοδείλια δάκρυα στο παρελθόν. Συμμορφούμενοι πλήρως στις εντολές του ΟΟΣΑ, για να διευκολυνθούν αθρόες εισαγωγές γάλακτος από τη βόρεια Ευρώπη, αδιαφορώντας αν αυτή η απόφαση δώσει τη χαριστική βολή στους Έλληνες κτηνοτρόφους.

Τέλος θα ήθελα να σας καλέσω να δείξετε την αυτονόητη κατανόηση και ευαισθησία, στο αίτημα των Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος για τις μετεγγραφές των παιδιών τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.  



Την ώρα που στην Κίνα αίρουν την απαγόρευση γεννήσεων δεύτερου παιδιού για να προλάβουν τις συνέπειες γήρανσης του πληθυσμού, εδώ που ήδη τις ζούμε είναι αδιανόητο να μη θεσπίζουμε μέτρα στήριξης των πολυτέκνων, που δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος.



Καταθέτω το σχετικό υπόμνημα στα πρακτικά.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Ο κατήφορος που έχει πάρει η κυβέρνηση είναι χωρίς γυρισμό. Δυστυχώς, τις δικές σας ανεπάρκειες, τον δικό σας λαϊκισμό, την δική σας ανευθυνότητα τις πληρώνει ακριβά η ελληνική κοινωνία.

Σας ευχαριστώ».