ScrollMsg

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε...

Καλώς Ήρθατε

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Επιστολή πολυτέκνων Λάρισας στον Πρωθυπουργό


16/02/2014
  Αρ.Πρωτ.6
 Θέμα: διαμαρτυρία πολυτέκνων
Αξιότιμε κ.Πρωθυπουργέ,

Πρωτογενές πλεόνασμα εδώ, πρωτογενές πλεόνασμα εκεί …..που είναι τελικά; θα το πάρουν αυτές οι κοινωνικές ομάδες τη μια φορά, θα το πάρουν άλλες την άλλη…..τελικά χάθηκε η μπάλα! Και αυτές οι εφημερίδες που σας υποστηρίζουν δεν γνωρίζουν τελικά σε ποιους θα διατεθεί (αν διατεθεί)! Εκείνο όμως που είναι σίγουρο την πίτα τελικά δεν θα τη γευθούν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι  που είναι η ραχοκοκαλιά της πατρίδος μας, ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ.
Προεκλογικά είχατε κάνει ΣΗΜΑΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ και σημερινοί πρωτοκλασάτοι υπουργοί πολύ γρήγορα ξέχασαν τις υποσχέσεις τους. Μιλούσατε τότε για αποκατάσταση των πολυτέκνων και των χαμηλοσυνταξιούχων. Πήρατε την ψήφο με τα ψέματα και τώρα διαλαλείτε: το πρωτογενές πλεόνασμα θα διατεθεί (αν όλα πάνε καλά) σε χαμηλοσυνταξιούχους και ένστολους. Εμείς θα επιμείνουμε και θα ζητούμε να:
1.     επαναφερθεί  η ισόβια σύνταξη της πολύτεκνης μητέρας.
2.     να δοθούν χρήματα στους δικαιούχους πολύτεκνους και σε αυτούς που έχουν ένα ή δύο προστατευόμενα παιδιά.
3. να επαναφερθεί το παλαιό καθεστώς των μετεγγραφών (που δεν κόστιζε οικονομικά στο κράτος) και τα παιδιά των πολυτέκνων μπορούσαν να σπουδάσουν κοντά στον τόπο των συμφερόντων τους, τώρα δίνετε περισσότερες και οι πολύτεκνοι είναι εκτός!.
4.  να σταματήσει να πληρώνεται αυτή η ανάλγητη εισφορά αλληλεγγύης διότι υπάρχει η εξής πρόκληση: άγαμος (που τόσο πολύ τον στηρίζεται με τις αποφάσεις σας σε όλα τα θέματα) έχει εισόδημα <20.000€ και πληρώνει εισφορά μικρότερη των 200€ και πολύτεκνη μητέρα με το ίδιο εισόδημα που λαμβάνει πολυτεκνικό επίδομα και ξεπερνάει τις 20.000€ πληρώνει εισφορά μεγαλύτερη από 400€!!ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ για την πολύτεκνη μητέρα των 4,5,8,10,12 κ.λ.π παιδιών. ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΤΙΘΕΤΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ.
5.  mercedes κυβισμού 1800 κ.εκ πληρώνει τέλη κυκλοφορίας  και τα ίδια χρήματα για τα ίδια κυβικά πληρώνει ο πολύτεκνος που αγόρασε αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού για να μεταφέρει με ασφάλεια τα παιδιά του.
6.    φόρος πολυτελείας στα πολυτεκνικά οχήματα άνω των 1.929 κ.εκ, πολύ μεγάλη αναλγησία.
7.  τα παιδιά αποτελούν τεκμήριο πλουτισμού για σας και το οικονομικό σας επιτελείο. με την κατάργηση του αφορολογήτου των παιδιών ίδια φορολογία θα πληρώνει ο άγαμος, την ίδια ο πολύτεκνος ανεξαρτήτως αριθμού τέκνων!! μας απαντήσατε,  μέσω του ΥΠΟΙΚ ότι σε αντιστάθμισμα θεσπίσθηκαν τα νέα επιδόματα στήριξης τέκνων και τριτέκνων-πολυτέκνων, δηλ. από τη μια θα μας τα δώσετε και από την άλλη θα τα πάρετε μέσω της εφορίας!! πρέπει να γνωρίζετε όμως ότι εμείς ότι αγοράζουμε το κάνουμε χ4χ5 σας δίνουμε Φ.Π.Α κ.λ.π (ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών που έχει η κάθε οικογένεια)…. Τα επιδόματα ήταν  δηλ. μια έμμεση επιστροφή του ΦΠΑ που σας δίναμε <<πλουσιοπάροχα>> λόγω των πολλαπλών αγορών που έκαναν οι μεγάλες μας οικογένειες (τα επιδόματα ήταν δηλ. χρήματα από τη τσέπη μας…)
8.     Φορολογία στα ακίνητα που δεν ενδιαφέρεται για το πόσες ψυχές ζουν στο σπίτι αυτό!.
9.   Τι να πούμε και για το εφάπαξ των συνταξιούχων.., που ενώ ο αρμόδιος υπουργός Ανεργίας κ. Βρούτσης, υποσχόταν ότι οι αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού αυτού θα επηρεάσουν αυτούς που θα φύγουν από 1/1/2014 και εδώ, το έκανε από 1/9/2013 για να αιφνιδιάσει και τους δύστυχους πολύτεκνους γονείς που τον πίστεψαν και έφυγαν τέλος του 2013, με αποτέλεσμα να έχουν μειώσεις τώρα… άνω του 30%!!! Ήταν τόσοι πολλοί φαίνεται οι πολύτεκνοι… που δεν μπορούσε να εξαιρέσει τουλάχιστον αυτούς από τις δυσμενείς αλλαγές (αφού είναι οι μόνοι που δεν φταίνε σε τίποτα για την κατάντια του ασφαλιστικού), ώστε να δώσει και ένα μήνυμα στην Κοινωνία για το δημογραφικό!..

Κ. Πρωθυπουργέ,
Φθάσαμε σε σημείο οι θάνατοι να ξεπερνούν τις γεννήσεις και κανείς σας δεν συγκινείται. Το 2012 αναβάλλατε τη συζήτηση στη Βουλή, για το ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ 4  φορές και με δική σας υπαιτιότητα.Τα παιδιά μας με την ανεργία (την οποία υποσχεθήκατε να την πάτε στο 10% στο τέλος της τετραετίας – αλήθεια το πιστεύετε;) ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΟΥΝ αηδιασμένα... Πρέπει επιτέλους εσείς που έχετε στα χέρια σας, την τύχη αυτού του περήφανου λαού , να ξανασκεφθείτε και να αποφασίσετε για πράξεις και μέτρα που θα στηρίξουν την οικογένεια και προπάντων την πολύτεκνη στις νέες δύσκολες συνθήκες κάτι που το Σύνταγμα το επιτάσσει.
Η στήριξη της πολύτεκνης οικογένειας δεν είναι δαπάνη, είναι επένδυση στο μέλλον της  χώρας. Δικά σας προεκλογικά λόγια είναι αυτά. Η ειδική μέριμνα της φροντίδας για την πολύτεκνη οικογένεια όπως επιτάσσει το Σύνταγμα πρέπει να γίνει πράξη αλλιώς δεν θα υπάρξει αύριο στην πατρίδα μας.
Σημείωση: άλλη φορά κανείς σας να μην υπόσχετε τίποτα προεκλογικά αλλά μετεκλογικά και αν υλοποιηθούν τότε όλοι έχουν κρίση και θα ψηφίσουν τους καλλίτερους.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ
Αριθμώντας 4.100 οικογένειες των 4 ως 16 παιδιών η κάθε μια!! 
ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ.

ΓΙΑ  ΤΟ  Δ.Σ

              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


              ΤΣΙΟΓΙΑΣ  ΝΙΚ.               ΓΚΟΥΝΤΕΛΑΚΗΣ  ΠΑΝ.